Obilježen Dan općine Saborsko, umirovljeni general Markač poručio Saborčanima: Hvala vam!

SABORSKO – Župan Ivan Vučić predvodio je izaslanstvo Karlovačke županije na proslavi Dana općine Saborsko i nebeskog zaštitnika župe Saborsko sv. Ivana Nepomuka. Proslava je započela uz procesiju i molitvu, te polaganjem vijenaca na spomen obilježju žrtvama Domovinskog rata. Nakon toga u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka služena je Sveta misa. Nakon mise u prostoru Područne škole Saborsko, učenici škole priredili su i prigodni program.

Zadnji mandat nije bio lagan, riječi su kojima je svoje izlaganje počela aktualna načelnica općine Saborsko Đurđica Špehar. Zbog nemara prijašnje vlasti koja je imala brojne nepravilnosti u radu, u tijeku je završna faza sudskog procesa, dok se oko dvije ovrhe koje se provode nad općinom čeka odluka Vrhovnog suda. Unatoč teškom stanju u općini su odrađeni brojni projekti komunalne infrastrukture, kao što su asfaltiranje cesta, javna rasvjeta, sanacija divljih deponija, ali i legalizacija bespravno izgrađenih objekata, te brojni drugi projekti.

Veliku podršku općini pružala je županija, kroz financijsku, ali i savjetodavnu pomoć, a aktualni župan Ivan Vučić obećao je pomoć i nadalje, naravno u slučaju da osvoji novi mandat.

Umirovljeni general Mladen Markač došao je u Saborsko odati počast poginulim braniteljima i civilima, no i dati podršku Saborčanima, da se hrabro nose s budućnosti. Došao sam kao prijatelj, da vam pokažem da ima ljudi koji poznaju povijest i poštuju vaš doprinos u izgradnji domovine, od srca vam hvala, zadužili ste nas i divim vam se, rekao je Markač.

Iz pepela ste izgradili svoje domove, ali i Hrvatsku, pokazali ste snagu domoljublja, a sada morate svjedočiti povijest, nastavlja Markač.

Nakon svega što sam prošao, nemam mržnje ni želje za osvetom u svome srcu, moramo gledati u budućnost, kaže Markač, te upućuje i predizbornu poruku: Hrvatsko moja sretna budi, i neka te vode dobri ljudi.

 

saborsko2