web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sportske igre mladih Doma za djecu i mladež Karlovac okupile 60 -ak sudionika

KARLOVAC – Dom za odgoj djece i mladeži Karlovac domaćin je 4. Karlovačkih domskih igra bez granica 2013. U igrama sudjeluju djeca iz svih domova za odgoj djece iz Hrvatske, točnije u Karlovac ih je stiglo 60 – ak. Igre se održavaju na vanjskim sportskim terenima Osnovne škole Banija.

Djecu iz domova diljem Hrvatske kao i njihove odgajatelje pozdravila je ravnateljica Nataša Horvat, nakon čega su počela natjecanja u raznim sportovima.

– Ove godine su igre slične kao i lani, osim što paintball kluba više nema, ali uveli smo pikado. Između ostalog djeca se natječu u skakanju u vreći, pucanju na gol zatvorenih očiju, nošenju jaja u žlici te odbojci, kazala je ravnateljica Horvat. Osim što ovakve igre kod mladih ljudi pobuđuju natjecateljski duh, imaju i onu puno bitniju komponentu, a ona je druženje.

– Ove su igre jako važne da djeca imaju osjećaj pripadnosti, osjećaj da su priznati da mogu biti pohvaljeni i da pokažu javnosti da se i oni znaju zabavljati, i da imaju u sebi jedan sportski duh. Bitno je i da se međusobno druže, upoznaju i da vide da nisu sami u svojoj situaciji, naglasila je Horvat. Na kraju svakog natjecanja što je i red najbolji su dobili medalje, a oni koji su izgubili dobili su dobru motivaciju da dogodine budu bolji.dom_2