Drugi krug za župana i gradonačelnika Karlovca; Jelić vs. Benčić, Vučić vs.Ožanić

KARLOVAC – Na Mažuranićevoj obali, točnije u izbornom stožeru koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP Ante Starčević pozorno su se pratili rezultati izbora. Članovi koalicije u stožer su došli već u sedam sati, a od kada su stigli prvi neslužbeni rezultati u stožeru vlada pobjednička atmosfera.hdz01

Kandidat koalicije za gradonačelnika Karlovca Damir Jelić obraćajući se novinarima naglasio je kako je evidentno da je koalicija čiji je on kandidat za gradonačelnika zadobila povjerenje građana.

hdz03

– Zadobili smo povjerenje najvećeg broja građana. Potpune podatke imat ćemo kroz sat vremena. Zahvalio bi se građanima koji su izašli na izbore i promišljali na bilo koji način po svojoj savjesti. Zahvala i kolegama koji su mi bili protukandidati kao i koalicijskim partnerima, rekao je Jelić i dodao kako ne bi volio da se ova pobjeda shvati kao bilo kakav oblik snage HDZ-a i partnera, već suprotno kao kontinuitet služenja zajednici. Ništa ne znači ako ste sutra ili za 14 dana na radnom mjestu kao gradonačelnik, a dolaze vam ljudi koji nemaju krov nad glavom ili radno mjesto, izjavio je Jelić.

Damir Jelić ima 48,95 posto glasova, Josip Benčić 35, 22 posto pa ćemo gradonačelnika birati u drugom krugu. U drugom krugu prema svemu sudeći biramo i župana. Građani su odlučili da u drugi krug odlaze Ivan Vučić i Boris Ožanić. Vučić je osvojio 49,32 posto, a Ožanić 36,20 posto. U SDP-ovu taboru do kraja su ostali optimistični tako da ih drugi krug ne iznenađuje.

sdp01

Razočarani su što Biserka Vranić više neće biti na čelu Ozlja, ali su zato zadovoljni rezultatima Vesne Brezović u Dugoj Resi. Kandidat za zamjenika gradonačelnika Karlovca Žarko Latković je istaknuo kako je najveći problem u gradu Karlovcu slaba izlaznost birača.

sdp02

U političkoj borbi za Gradsko vijeće HDZ-ova koalicija osvojila je 45, 33 posto glasova, SDP -ova koalicija 32,49. Naprijed Karlovac ima 6,27 i Hrvatski laburisti 5,76.

U Gradsko vijeće neće HSP, niti Akcija umirovljenici zajedno kao ni Savez za promjene.