KABA

Borba se nastavlja u drugom krugu; samo Ozljani dobili novu gradonačelnicu

KARLOVAC – Gotovo 100 posto rezultata jučerašnjih izbora je obrađeno, te su poznati rezultati. U Karlovcu i Karlovačkoj županiji gotovo svi će se ponovo susresti u drugom krugu.

Za mjesto župana u drugi krug idu Ivan Vučić koji je osvojio 49,09 % glasova i Boris Ožanić sa 36,41% glasova. Isto je i s karlovačkim gradonačelnikom. U drugi krug idu Damir Jelić za kojeg je glasalo 48,49% glasača i Josip Benčić koji je prikupio 35,22 % glasova. U političkoj borbi za karlovačko Gradsko vijeće HDZ-ova koalicija osvojila je 45, 33 posto glasova, SDP -ova koalicija 32,49. Naprijed Karlovac ima 6,27 i Hrvatski laburisti 5,76. Tako da su Laburisti i Naprijed Karlovac osvojili po jedno vijećničko mjesto. Slično je i u Županijskoj skupštini.

No, najzanimljivije je u ostalim gradovima. U svim gradovima o gradonačelnicima će se odlučivati u drugom krugu glasovanja, osim u Ozlju. Ozalj je nakon dugo vremena dobio novu gradonačelnicu. Nezavina Gordana Lipšinić koju podupire HDZ-ova koalicija osvojila je 58,79 % glasova Ozljana.