KABA

Nogometne vijesti : Oštarije i Vojnić 95 u derbiju za prestiž

– Turanj i Žakanje poprišta borbi za ostanak
– derbi 2. ŽNL
– nogometašice spuštaju zastor na sezonu u 2.HNL
– posljednje kolo juniora i kadeta NK Karlovac 1919
– selekcije pionira u suretu s “pjesnicima”

Još jedan nogometni vikend je pred nama. U nedjelju se igra 22 . kolo 1. ŽNL i 20. kolo 2. ŽNL. Dan će jutarnjom utakmicom otvoriti ilovački ranoranioci koji u 10 sati dočekuju momčad “Slunja”. Ostatak dvoboja prve lige počinje u 17:30. Novom pobjedom “Ilovac” bi vjerojatno osigurao 4. mjesto na ljestvici do kraja sezone. Trojac koji se bori za naslov prvaka ima naoko lagan posao i teško da će netko od njih doživjeti domaći poraz. Turanj i Žakanje bit će poprišta velikih borbi za ostanak. Evo svih parova:     

Mali Erjavec „ZRINSKI OZALJ“ – „VRLOVKA“ 17,30 sati
Klc.-Turanj „KORANA“ – „DRAGANIĆ“ 17,30 sati
Ogulin „OGULIN“ – „VATROGASAC“ 17,30 sati
Klc.-Ilovac „ILOVAC“ – „SLUNJ“ 10,00 sati
Duga Resa „DUGA RESA 1929“ – „MOSTANJE ALL“ 17,30 sati
Klc-stadionBČČ „KARLOVAC 1919“ – „DOBRA“ SP 17,30 sati
Žakanje „CROATIA ’78“ – „MLADOST“ R 17,30 sati

Drugoligaši se do kraja sezone razigravaju za bolji plasman tj. igraju za prestiž. Borbe za opstanak ne može biti jer se radi o posljednjem rangu natjecanja, dok je “Vojnić 95” naslov prvaka gotovo posremio u džep. Imaju sedam bodova prednosti tri kola prije kraja. U nedjelju u Oštarijama igraju derbi protiv istoimene momčadi koja drži drugo mjesto.Čak i u slučaju negativnog ishoda odnosno poraza zadržat će značajnu prednost koju teško da mogu ispustiti.

Oštarije „OŠTARIJE“ – „VOJNIĆ ’95“ 17,30 sati
Brežani „FRANKOPAN“ – „ŠIŠLJAVIĆ“ 17,30 sati
Novigrad „DOBRA“ N – „MREŽNICA“ 17,30 sati
Krnjak „KRNJAK“ – „JOSIPDOL“ 17,30 sati
Donje Mekušje „KUPA“ – „CETINGRAD“ 17,30 sati
Vojnić „PETROVA GORA“ – „MLADOST“ ZO 17,30 sati

Ovog vikenda opraštamo se od 2. Hrvatske nogometne lige za žene skupine zapad – sjever. Igračice četvrtoplasiranog ŽNK Tuškani igrat će na domaćem terenu u Malom Erjavcu protiv Lepoglave, koja se nalazi na 3. mjestu. Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 14 sati i 30 minuta. I jedna i druga momčad su fiksirale svoje pozicije na tablici.

– Kadeti i juniori NK “Karlovac” igraju posljednje 30. kolo 1. HNL od koje se nakon jedne uzbudljive sezone opraštaju. Juniori su podigli formu i ostvarili par odličnih rezultata te su u posljednja četiri kola nanizali tri pobjede i remi. Sutra će u 17 stai igraju sa “Osijek” koji će kako stvari stoje postati novi prvak Hrvatske. Ekipa kadeta natsupit će nešto ranije u 15 sati. Kadeti su do sada ostvarili tri pobjede i tri neriješena ishoda. Za vjerovati je da se “karlovac 1919” može vratiti u  najbolji rang barem kad je riječ o mlađim kategorijama.   

– U 28. kolu 1. HNL središte selekcije pionira “Karlovca 1919” gostovat će kod vršnjaka NK “Zagreba”. U već uhodanim terminima mlađi pioniri igrjau u 10 sati a stariji u 11:15.