web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Radove na Strugi vrijedne 780 tisuća kuna obišao gradonačelnik Jelić

KARLOVAC – Radove u gradskoj četvrti Gaza, točnije na Strugi obišao je gradonačelnik Damir Jelić. Na Gazi se u posljednje vrijeme radilo na nekoliko projekata vezanih uz oborinske vode. Osim precrpne stanice za oborinske vode vrijedne četiri milijuna eura, na Strugi se sanira kanalizacijski cjevovod koji je prije ISPA projekta bio namjenjen za ispust fekalnih voda u Kupu. Budući da su te vode sada preusmjerene na precrpnu stanicu Grad, te pročistač Mekušje, ovaj kanalizacijski sustav obnovljen je za retencijski bazen oborinskih voda.

Nova kanalizacija na kojoj se radi biti će za sanitarne potrebe, a kuće će na nju biti spojene o trošku projekta, odnosno bez ulaganja građana. Usput će se obaviti i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže. Vrijednost radova je 780 tisuća kuna. 

Gradonačelnik Damir Jelić rekao je kako je ovo izvrstan projekt, ne samo što se tiče zaštite rijeke Kupe i razvoja turističkih potencijala , već i zbog građana Gaze. U ovu četvrt nije se previše ulagalo, no ovim i još nekoliko dobrih projekata koji su u planu situacija se mijenja, kaže Jelić.