web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Lovačko društvo “Trčka” Cvitović ukupni pobjednik na 13. lovno-sportskim igrama u Slunju

SLUNJ – Slunj je danas bio domaćin 13. lovno sportskih igara. Natjecatelji su se okušali u osam disciplina. Ukupni pobjednik u ovom tradicionalnom natjecanju bilo je Lovačko društvo “Trčka” Cvitović koji su zasluženo odnijeli pobjedu u čak četiri discipline i tako se treću godinu okitili titulom najboljih. Ostvarenim uspjehom zadovoljan je i novoizabrani predsjednik ovog društva Ivica Pavlešić. Velik je značaj ovih igara, a proizlazi iz dugogodišnje i više nego dobre suradnje lovačkih društava koje okuplja Lovni ured Slunj – “Korana” Slunj, “Golub” Drežnik Grad, “Kuna” Cetingrad, “Medvjed” Rakovica i “Sokol” Slunj koji su bili ovogodišnji organizatori.

Rad pasa u gataru, ciljanje puškom risanicom, mali nogomet, turnir u šahu i beli, povlačenje konopa, bacanje kamena s ramena discipline su je kojima odmjerilo snage šest lovačkih društava. Kuhao se, naravno i lovački gulaš. Izbor najboljega nije bio nimalo lagan.

Osim ugodnog druženja, raspravljalo se i ozbiljnijim temama poput potencijala i razvoja lovnog turizma.

Možemo zaključiti da lovni turizam tek treba ostvariti puni potencijal, a na nama je hoćemo li u tome uspjeti ili će nas u tome preteći stranci, jednom kad uđemo u Europsku uniju.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/lovno_sportske_igre_2013/*{/rokbox}