Jelić uručio vrijednosni bon na 157 tisuća kuna za kalorimetre stanarima Krležine ulice

KARLOVAC – Šest ulaza u Krležinoj ulici Novi centar, broj 1 i to od a do e, uskoro bi mogli odahnuti, bar što se grijanja tiče. Naime, u petak je gradonačelnik Damir Jelić njihovom predstavniku uručio vrijednosni bon u sufinanciranju ugradnje kalorimetara.

Od ukupnih 280 tisuća kuna, koliko grad Karlovac izdvaja za sufinanciranje ugradnje kalorimetara i termostatskih ventila, ova je zgrada dobila najveći iznos od 157.500 kuna. Radi se o 63 stana. Bez obzira na tako velik broj, stanari su se uspjeli dogovoriti u vrlo kratkom roku kako bi napokon plaćali onoliko koliko potroše. Stopostotnu suglasnost nije bilo nimalo jednostavno dobiti.

Sljedeći korak je razmotriti ponude izvođača, onima koji su slabijeg imovinskog stanja omogućiti plaćanje u ratama te polako pripremanje za uklanjanje starih vertikala i zamjena novima. Vertikalni razvod u zgradi pokrit će se iz pričuve i sredstvima Grada, a horizontalni razvod za svaki stan, koji će stajati oko 7.500 tisuća kuna financirat će stanari. Kako bi to lakše podnijeli sa 2.500 tisuće kuna će im pomoći Grad. Inače, otkriva Jelić, ove godine planiraju razdijeliti tri i pol milijuna kuna i to na tri razine.

– Najveća suma ide za razdjelnike, nešto manje za kalorimetre i treća stvar je usmjerenje prema peletima i solarnoj energiji. Ovo nas sve čeka i nema puno smisla odmicati. Ugledajmo se na ovaj primjer i onu staru “Složna braća kuću grade”, zaključio je Jelić.