KABA

Novouređeno igralište u Držićevoj na radost djece i roditelja

KARLOVAC – Gradonačelnik Damir Jelić danas je obišao radove na uređenju dječjeg igrališta u Ulici Marina Držića u Karlovcu. Novo igralište bit će jubilarno trideseto koje je izgrađeno i obnovljeno u sklopu Konzumovog projekta “Vratimo djecu na igrališta”.

Ova obnova najavljena je povodom otvorenja centra Super Konzum Karlovac, kao poklon Konzuma gradu Karlovcu i njegovim građanima. Grad je uklonio postojeće sprave i pripremio površinu da bi se postavilo novo igralište, a njegova obaveza je da se taj prostor hortikulturno uredi i dalje održava. Gradonačelnik Damir Jelić naglasio je kako je ovo vrijedan projekt.

– Sretan sam zbog toga jer su ove stare sprave bile već dotrajale, a ovo novo je fantastično. Koliko čujem, ovdje na sredinu ide i jedan brod s pijeskom, a ovdje je i školica. Čovjek kada se okrene oko sebe vidi šest, sedam nebodera i tri, četiri velike zgrade. Ovo je minimum što možemo napraviti za naše najmlađe. Veselim se ovakvim projektima, ovo je jedno od desetak igrališta. Ujedno ćemo iskoristiti i par starih sprava, rekao je Jelić.

U sklopu igrališta osigurat će se nove sprave s antistresnom podlogom kao obaveznom zonom sigurnosti te nova komunalna oprema.

– Ono što je najbitnije je da je relativno daleko od prometnice. Inače idemo s tim projektom ograda oko igrališta, pogotovo tamo gdje je promet jak. Ovdje je promet gust, ali nije brz. Svejedno, sve sprave su stavljene tako da su dovoljno daleko od prometnice. Igralište je neslužbeno već otvoreno, jer najmlađa ekipa pored mene već isprobava igračke, a službeno nam nije ni važno. Nisam sklon kamenima temeljcima, vrpcama i tim stvarima. Najbitnije je da se dječica igraju i da onaj njihov strah da im nema igrališta je sasvim suprotan, stiže novo igralište, istaknuo je Jelić te dodao kako pročelnica Andreja Navijalić radi na procjeni gdje ima najviše djece, a tamo gdje je najveći natalitet doći će nove sprave.