cacib1

Članovi Kinokluba na međunarodnom filmskom festivalu u Italiji

ITALIJA – Već treću godinu zaredom, delegacija mladih karlovačkih kinoklubaša gostovala je na međunarodnom filmskom festivalu TimeLine. Ana Ivaniš, Marko Kekić, Pavle Kocanjer, Lea Ralić i Igor Šlat proveli su protekla tri dana na sjeveru Italije, u gradiću Carate Brianza u okolici Milana na petom izdanju TimeLinea.

Od 150 prijavljenih filmova, u natjecateljski program “Best of the Best” odabrana su i prikaza dva karlovačka filma – dokumentarni film Nine Čorak “Po kinu se grad poznaje” i eksperimentalni film Luke Mavretića “Jedinica vremena”. Osim odgledanih projekcija, Karlovčani su imali priliku upoznati i gradonačelnika Carate Brianze te su u sklopu izleta posjetili i Milano, razgledavši centar, katedralu Duomo i druge kulturne znamenitosti te poslovno središte koje je u izgradnji za World Expo 2015 godine.

“Domaćini su bili zaista gostoljubivi te su se potrudili da u kratkom vremenu predstave svoj grad i zajednicu te da ponesemo lijepe uspomene na ta tri dana provedena na njihovom festivalu”, izjavio je Igor Šlat, voditelj Kinokluba.

Gosti TimeLinea pristigli su iz svih dijelova Italije, Austrije, Španjolske i Izraela, a premda nisu donijeli kući nikakve nagrade, mladi Karlovčani su i ovoga puta stekli vrijedna iskustva i poznanstva te na taj način još jednom promovirali Karlovac i karlovački Four River Film Festival na europskoj filmskoj sceni. U rujnu, za vrijeme Europskog seminara o filmskom i video stvaralaštvu mladeži, Filmske revije mladeži te Four River Film Festivala, očekuje se i dolazak talijanske delegacije u Karlovac.