slijepi-logo

KARLOVAC – Projektom Znam, hoću, mogu, ostvarena je suradnja Centra za socijalnu skrb Karlovac i Udruge slijepih Karlovačke županije. Projekt se provodi već godinu dana, a cilje je pomoći slijepim osobama u ostvarivanju njihovih prava.

Suradnja Udruge i Centra traje bez obzira na projekt, a odvija se i na terenu, posjetima slijepim osobama kako bi se našli u statusu sigurnosti. Suradnjom su zadovoljni u Udruzi slijepih Karlovačke županije, te ističu kako je Centar za socijalnu skrb Karlovac jedna od institucija u koju se uvijek mogu pouzdati.

Slijepe osobe upoznate su sa novim zakonskim propisima koji bi trebali biti donešeni do kraja godine. Problemi slijepih osoba su brojni, a prije svega odnose se na zapošljavanje, a Centar svoj dio posla pokušava riješiti.

Pozitivno je što sve slijepe osobe okupljene oko Udruge imaju riješeno stambeno pitanje, a najviše današnjih upita bilo je vezano uz Ugovore o dosmrtnom uzdržavanju. Iz Centra za socijalnu skrb pokušavaju svaku osobu uputiti na pravo mjesto i na taj način riješiti njihove probleme.