web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ovogodišnji Ivanjski krijes u cilju povratka tradiciji

KARLOVAC – Tradicija paljenja Ivanjskog krijesa u našem gradu seže u 1779. godinu, a pozdraviti dolazak novog ljeta i ove će godine 23. lipnja, imati priliku Karlovčani i njihovi gosti na obali rijeke Kupe. Bogat program, ove godine još više u cilju povratka tradiciji jamac je dobre zabave, kažu u Turističkoj zajednici grada Karlovca.

Osim tradicionalnog ogleda ekipa gradskih četvrti Banija i Gaza u nogometu i povlačenju užeta, ove godine pripremljen je bogat zabavni program. Glavni izvođači su ove godine The Cannons, popularni Sean Cannon i njegovi sinovi zabavljat će posjetitelje do kasnih večernjih sati.

Bit će tu i čitav niz drugih događanja. Ulični performeri, žongleri vatrom, svirači i plesači dovest će atmosferu do vrhunca u 22 sata kada počinje paljenje velikih krijesova na obalama Kupe i početak spektakularnog vatrometa nad rijekom.

U ponedjeljak je objavljen i javni poziv za sve zainteresirane koji žele zakupiti štand ili ugostiteljski prostor. U interesu je da se jave ljudi sa kvalitetnom ponudom u smislu tradicionalnih proizvoda i razine kvalitete koja odgovara tradiciji manifestacije. Više informacija možete pronaći na www.karlovac-touristinfo.hr

Ivanjski krijes je karlovački brend, a potrebno ga je vratitit tradiciji, tako da je ova godina osobito na tom tragu spoja tradicionalnog i urbanog. Krijes je manifestacija koja privlači širok spektar ljudi, od mladih, do onih starijih, te obitelji s djecom, pa je potrebno pronaći balans kako bi svi bili zadovoljni.

Glavni pokrovitelj krijesa je i ove godine grad Karlovac, a ukupni troškovi organizacije i izvođača kreću se oko 100 tisuća kuna.