web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Anđa Perak i dalje vodi Udrugu obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata

KARLOVAC – Anđa Perak nova je stara predsjednica Udruge obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije. Odlučeno je tako na jučer održanoj drugoj Izbornoj godišnjoj skupštini. Dopredsjednice udruge su Tanja Tuškan i Zlatica Banić. Za tajnicu udruge izabrana je Sanja Žilić. Također su izabrane članice Nadzornog odbora te članice predsjedništva Udruge. Održana je ujedno i četvrta Izvještajna skupština Udruge na kojoj je između ostalog podnijeto Izvješće o radu u 2012. godini te izvješće o radu i planovima za 2013. godinu.

udrugpoghrbra01

Rezimiran je i rad od osnivanja Udruge. Prije četiri godine kada je osnovana Udruga je brojila 50 – ak članova, članstvo je uglavnom bilo orijentirano na rad u kreativnim radionicama te na organiziranje prigodnih izložbi. Udruga obitelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije sve do prošle godine bila je “beskućnik”. Danas Udruga broji 90 -ak članova, a posebno su ponosni što im članstvo čine mladi ljudi.

Tako je jučer posebno naglašeno kako je veliki problem visoka stopa nezaposlenosti djece poginulih hrvatskih branitelja, ali ne samo njih nego općenito djece hrvatskih branitelja te da zajednički moraju pronaći rješenje kako bi se taj problem riješio. Udruga je zajedno sa mrežom Domovinsko srce, koju predstavljaju udruge iz Osijeka i Vukovara uspjela izboriti da se mirovine izračunavaju prema Zakonu o hrvatskim braniteljima. Isto tako, rečeno je jučer, Udruga je sudjelovala u prijedlogu izmjene i dopune Zakona o pravima hrvatskih branitelja, a riječ je o pravu izbora svake žene na njen život, a da ne izgubi mirovinu. Naime, svaka supruga poginulog hrvatskog branitelja da sada je morala dati izjavu da ne živi ni u jednom obliku bračne ili vanbračne zajednice. Na kraju su zaslužnim pojedincima, udrugama i ustanovama podijeljene zahvalnice.

Udrugu i njen rad pozdravili su i gosti gradonačelnik Damir Jelić, zamjenik župana Ivan Banjavčić, predstavnici vojske, crkve i braniteljskih udruga.