Vuković i Bionda; Čekaju nas promjene

 

KARLOVAC – Osvrt, odnosno analizu provedenih lokalnih izbora, danas su medijima dali Ivan Vuković, predsjednik Županijske organizacije SDP-a te Mile Bionda, predsjednik županijskog HNS-a. Obojica su čestitali pobjednicima, zahvalili svima koji su izišli na izbore, a osobito onima koji su dali glas lijevoj koaliciji. Ivan Vuković ispričao se svima koje je tijekom kampanje možda uvrijedio, kazavši da ako i je, nije bilo u zloj namjeri. Govoreći o razlozima lošeg rezultata na području Karlovačke županije istaknuto je kako je evidentno da su se potezi Vlade, koji su bili restriktivni, reflektirali na lokalnu sredinu. Upitani hoće li podnijeti ostavke, i Vuković i Bionda su kazali da njihove stranke uskoro imaju unutarstranačke izbore pa nije bilo potrebe za ostavkama. Bionda je kazao kako se nema namjeru ponovno kandidirati, ali da ostaje u stranci koja će, po svemu sudeći, uskoro predstaviti novi tim mladih ljudi koji će pokušati stabilizirati ljevicu.

Ni u SDP-u nije bilo “sječa glava”, a hoće li ih biti, to će se vidjeti uskoro.

Uglavnom, niti Vuković se neće ponovno kandidirati, a upitan što će predsjednik Gradske organizacije SDP-a Josip Benčić, Vuković je kazao da će on sam o tome reći više. – Od svih koji su izgubili, ja sam najbolje prošao, kazao je Vuković, dodavši da će biti kritični sami prema sebi jer nakon svake važne izgubljene utakmice trener bi trebao biti promijenjen.

Pomalo žale što u Karlovcu nema pravih političkih manira, kao primjerice u Splitu, gdje je SDP-ov gradonačelnik HDZ-ovce pozvao na kavu i razgovor.

U Karlovcu, navodi Vuković, to ne postoji, u Karlovcu su na snazi banana performansi.