Smotra izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” u Ogulinu

OGULIN – I ove godine, po uzoru na mnogobrojne smotre diljem Hrvatske, u petak, subotu i nedjelju 14., 15. i 16. lipnja, održati će se Smotra izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” Ogulin 2013.

Na smotri će se predstaviti 34 folklorna društva iz Karlovačke županije kao i gosti iz drugih krajeva Hrvatske. I ovom smotrom dotiče se kultura, narodno stvaralaštvo, rukotvorine, znamenitosti i folklorna baština koji su sastavni dio naše opstojnosti.

Smotra surađuje s Institutom za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, čiji djelatnici redovito smotru prate, te s Posudionicom i radionicom narodnih nošnji iz zagreba, čiji voditelj folklornim skupinama s karlovačkog područja pruža stručnu pomoć prilikom rekonstrukcija nošnji. Iako smotra u Ogulinu “Igra kolo” prvenstveno promovira i prezentira tradicijsku kulturu Karlovačke županije, od njezina osnutka do danas na njoj se predstavilo preko 80 različitih društava, kako iz Karlovačke županije tako i iz drugih krajeva Hrvatske.

Smotru organiziraju Pučko otvoreno učilište Ogulin i KUD “Klek” a pokrovitelji su grad Ogulin i Zajednica amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije. Smotru financijski podupiru i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Karlovačka županija.

plakat-smotra2013