web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Večeras finale kupa u utorak međunarodni U-16 turnir !

Finale kupa trebalo je spustiti zastor na nogometnu sezonu koja se ipak malo produžila zbog travanjskih poplava. Ipak finale je i uvertira u lipanjski međunarodni turnir za mlade nogometaše.  Od 18. do 22. lipnja Karlovac je domaćin 4. međunarodnom U-16 turniru “Branko Čavlović Čavlek” za dječake rođene 1997. godine.

KARLOVAC – Večeras se igra finale županijskog nogometnog kupa između momčadi “Ogulina” i “Slunja”. Završna utakmica drugu godinu u nizu odigrat će se pod reflektorima Stadiona Branko Čavlović Čavlek. U NSKŽ se nadaju da će ovo prerasti u tradiciju, a obje ekipe podržat će autobusi navijača. Utakmica počinje u 19 sati i 30 minuta.  Drugo je to finale pod svijetlom čavlekovih reflektora  i drugo u kojem je jedan od kandidata za trofej momčad Slunja. Prošle godine kanta im je promakla u 83. minuti kada je pogodak postigao igrač “Duge Rese” Valentin Pušića. Mogu li ove godine bolje? Na putu im stoji treća momčad prvenstva “Ogulin” koja još uvijek matematički može i do naslova prvaka.

– Prošle godine prvi puta se finale igralo na našem glavnom stadionu pod reflektorima i to će biti tradicija kojom želimo  zaključiti  svaku sezonu županijskog nogometa. Pozivano sve navijače i ljubitelje nogometa da navrate na finale. Također organizirano dolaze po autobus iz Slunja i Ogulina stoga bi atmosfera trebala biti zanimljiva. Kao Savez želimo da utakmica bude dobra da obje ekipe pokažu ono najbolje što u ovom trenutku znaju i umiju, priča tajnik NSKŽ Tomislav Kuzman.

Finale kupa trebalo je spustiti zastor na nogometnu sezonu koja se ipak malo produžila zbog travanjskih  poplava. Ipak finale je i uvertira u lipanjski međunarodni turnir za mlade nogometaše.  Od 18. do 22. lipnja Karlovac je domaćin 4. međunarodnom U-16 turniru “Branko Čavlović Čavlek” za dječake rođene 1997. godine. Osim na karlovačkom stadionu utakmice će se također igrati u Dugoj Resi i Malom Erjavcu. Najdalji gosti su grčki “Panathinaikos” iz Atene i ruski “Dinamo” iz Moskve. Turnir nisu zaobišli stalni gosti “Maribor” i “Željezničar” iz Sarajeva.

– Broj sudionika povećan je  pa će umjesto dosadašnjih osam, na turniru nastupiti dvanaest klubova. Riječ je o turniru na kojem svake godine sudjeluju mlade nogometne nade. Nakon zagrebačkog “Mladena Ramljaka” i poznate “Kvarnerske rivijere” ovo je treći turnir te vrste u ovo vrijeme. Imamo dvije vrlo eminentne momčadi iz Grčke i Rusije. Uz strane ekipe tu su selekcije ponajboljih hrvatskih klubova “Dinama”, “Hajduka”, “Rijeke”, “Osijeka”, “Cibalie”, “Istre”,”Slaven Belupa” i naravno “Karlovca 1919”. Nadamo se sportskom ozračju i prije svega da neki novi klinac izroni iz ovog turnira , kao što već imamo igrače koji igraju za seniorsku reprezentaciju , a koji su bili dio prijašnjih turnira, kazao je član Organizacijskog odbora turnira Krešimir Perković.

Četvrti turnir u utorak  u 17 sati otvaraju Panathinaikos i Rijeka, nakon čega slijedi svečano otvorenje.