web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ogulin bučno proslavio osvajanje kupa 5:3 (0:0)

KARLOVAC – “Ogulin” je prvak županijskog kup Nogometnog saveza Karlovačke županije. Pobjednika je odlučilo tek izvađanje jedanaesteraca u čemu su Ogulinci bili spretniji te su pobijedili s 5:3. Nogometaši “Slunja”su tako drugu godinu u nizu, a četvrtu u par zadnjih sezona, zapeli na posljednjoj stepenici. Protiv jednog od pretendenata na naslov prvaka Prve županijske lige igrali su vrlo dobro. Pogotovo u drugom dijelu kada bilježe i jednu gredu te još nekoliko prilika. Međutim kao da im kup nije suđen. Kanta je opet promakla za koji centimetar.

– Četvrto finale u zadnjih par godina. I trener Jelić i ja zajedno smo igrali u ono ratno doba i zato mi je drago da su u cijeloj priči ovo finale igrali upravo “Ogulin” i “Slunj”. Svi dečki se međusobno poznaju povrh svega mi treneri smo si jako dobri. Ova utakmica je prošla bez ikakvih velikih grubosti. Bilo je malo taktičkog nadmudrivanja. Naša prečka, njihova stativa. Ipak i u ovim sredinama van Karlovca ima dobrih igrača koji igraju kvalitetan nogomet što smo na kraju i jedni i drugi pokazali. Želim svu sreću “Ogulinu” u danjem natjecanju da dobiju priliku ugostiti jednog atraktivnog prvoligaša kao što smo mi prošle godine ugostili “Hajduk” jer to je jedan spektakl i doživljaj za igrače. Još jednom čestitam im na pobjedi i fer i korektnoj utakmici, pohvalio je protivnike trener Slunja Omer Tutić.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=UfGFgJqsDR8&feature=youtu.be}
(Slunjane su centimetri dijelili od slavlja – greda Dinko Turkalj)

Nakon 90 minuta pristupilo se izvađanju jedanaesteraca pri čemu su Ogulinci bili sigurni u realizaciji. Od pet udaraca golman Slunja popularni “Mića” bio je na jednom ali silina udarca bila je prejaka da ju skine. Promašaj Darka Cindrića, igrača Slunja, odlučio je pobjednika. Kad jednom Cindriću smrkne drugom svane. Davor Cindrić iz “Ogulina” nije imao problema i u posljednjoj seriji pogađa za veliko slavlje igrača i simpatizera iz grada Frankopana.

– Lijep je osjećaj nakon pobjede iako moramo biti iskreni i kazati da nismo pretjerano zadovoljili igrom niti trenera niti sebe, a niti gledatelje. Ovim kupom naplatili smo dobar rad tijekom cijele sezone., ako ne skroz u prvenstvu onda barem ovom pobjedom u kupu. Kod lutrije jedanaesteraca nikad se ne zna, sreća uvijek prevagne na nečiju stranu. Ovaj puta došla je na našu, rekao je na kraju sigurni realizator posljednjeg jedanaesterca Cindrić.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=pWGr5nRZusU&feature=youtu.be}
(gol Cindrića za slavlje)

– Zahvalio bih svima na realizaciji ove utakmice. Na fer i sportskoj igri NK “Slunj”. Na terenu smo bili podjednaki eto sreća je odlučila na kraju. Mi smo je imali malo više od njih. Čestitam i jednima i drugima. Naravno mi ćemo se malo više veseliti nego oni. Nama je ovo kruna dvogodišnjeg rada na ekipi. Imat ćemo najbolju gol razliku možda ćemo imati i najboljeg strijelca. Nadam se da će dečki nastaviti tako dalje pa ćemo vidjeti što će biti dogodine. “Slunj” je ekipa koja ima tu tradiciju da igra dobro ove kup utakmice. Malo su lošiji u prvenstvu ali vjerojatno su podredili sve kupu. Dogurali su do finala. Mi smo se borili s druge strane u prvenstvu do kraja, trener Ogulina Igor Jelić.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=LALtSqNsWjQ&feature=youtu.be}
(pehar i slavlje Ogulinaca)

Utakmicu na karlovačkom gradskom stadionu pratilo je dvjestotinjak simpatizera obiju tabora pristiglih u dva autobusa i nešto privatnih automobila. Nažalost finale nije privuklo veći broj gledatelja. Ono što bi trebalo biti razonoda i zaključivanje nogometne sezone očito to nije. Svjetla reflektora nisu privukla pristojniji broj publike kako iz Karlovca tako ni iz gradova obiju finalista. Šteta jer su prema prikazanome ponudili vrlo atraktivan i uzbudljiv nogomet s ponekom greškom ali i pregršt prigoda.

Za “Ogulin”: Božičević, Vučetić, Brozović, Stipetić (od 46. Sabljak), Moreno Gregorović, Julijan Gregorović, Cindrić, Poljak, Lovrić, Jardas i Murati (od 60. Žagar).
Za “Slunj” : Katić, Paulić, Mikić (od 76. Holjevac), Ivan Turkalj, Piršić, Barić, Jurčić (od 69. Gračan), Dinko Turkalj, Cindrić, Antonio Turkalj i Brgles (od 88. Muhtari).

        Finalisti Županijskog kupa NSKŽ – NK Slunj sezona 2012/2013