S knjigom na Antunovske svečanosti u Generalski Stol

GENERALSKI STOL – S knjigom na Antunovske svečanosti u Generalski Stol moto je ovogodišnjeg dana općine. Povod akciji je obilježavanje 180. obljetnice školstva u Generalskom Stolu, te 20. godina od osnivanja općine, naime ove godine Antunovske svečanosti obilježene su na malo drugačiji način.

Prije 13 godina osnovana je Udruga za kulturu, obrazovanje, duhovnost i domoljublje Kovan, a cilj njenog djelovanja je između ostalog i osnivanje knjižnice I čitaonice u Generalskom Stolu. Do sada je prikupljeno oko 4000 knjiga, a 50-ak ljudi redovito ih posuđuje. Ako i vi želite donirati knjige, možete doći u Generalski Stol, tamo će vas rado ugostiti.

 

danopcine_generalski2

 

No, osim prikupljanja knjiga u Generalskom Stolu, točnije tamošnjem župnom uredu, do kraja srpnja možete pogledati spoj dviju izložbi – Portreta grada Zvijezde Gorana Vranića i fotografije iz Domovinskog rata koje je odabrao Dubravko Halovanić.

Portret grada Zvijezde je izložba koja je nakon Karlovca i Zagreba doputovala u Generalski Stol, a između ostalog je doprinos dvojice autora ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Svoje zadovoljstvo činjenicom da kulturni događaji ne zaobilaze ni male općine nije krio ni župan Ivan Vučić, koji je obećao pomoć pri prikupljanju knjiga za potrebe mjesne i školske knjižnice u Generalskom Stolu.

Udruga Kovan neće stati samo na ovoj manifestaciji, jer u općini Generalski Stol ove godine obilježava se nekoliko važnih obljetnica, koje će biti popraćene zanimljivim događanjima.

Dan zaštitnika župe obilježen je i svetom misom u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, koju je u koncelebraciji sa svećenicima Ogulinskog dekanata predvodio don Anđelko Kaćunko.

 

danopcine_generalski