KABA

HDZ-ov Zlatko Grčić novi predsjednik dugoreškog Gradskog vijeća

DUGA RESA – HDZ-ov Zlatko Grčić, novi je predsjednik dugoreškog Gradskog vijeća. Izabralo ga je 16 prisutnih vijećnika, sa 9 glasova za, 5 protiv i 2 suzdržana. Vijeće će činiti 17 vijećnika, iako ih je danas bilo 16 zbog nedolaska nezavisne Blaženke Petrak. Tako gradovačelnik HSS-ov Ivan Baršić nije uspio formirati većinu u vijeću, a ni dobiti predsjednika iz svojih redova.

U šarolikom dugoreškom gradskom vijeću, niti jedna koalicija nije uspjela formirati većinu. Koalicija HDZ-HSLS-Zeleni zajedno uz 5 vijećničkim mjesta, ima i predsjednika. SDP-HNS-HSU ima 4 mjesta i prvog potpredsjednika Ivicu Radočaja, a gradonačelnikov HSS u koaliciji s HSP-om AS ima 4 mjesta i drugu potpredsjednicu Paulinu Čavlović. Po jedno mjesto pripalo je Akciji umirovljenici zajeno, laburistima te dvjema nezavisnim listama.

Novi predsjednik vijeća Zlatko Grčić istiće kako mu je drago što su vijećnici prepoznali da je kampanja bila usmjerena na dobrobit svih građama. Nije tajna, nastavlja Grčić da HDZ i HSS koaliraju na državnoj i županijskoj razini, no u Dugoj Resi HDZ je tražio svoje mjesto pod nebom. Pritiska iz središnjice kaže Grčić, nije bilo već su imali demokratsko pravo odlučiti o svojoj budućnosti. Sa sigurnošču ne računamo ni na koga u vijeću, veća samo na one koji su potpisali biti s nama u koaliciji, zaključio je.

Gradonačelnik Ivan Baršić tako pred sobom ima nezahvalan posao predlaganja svog izbornog programa vijeću, koje prijedloge može, ali i ne mora prihvatiti.

Čovjek uvijek mora biti zadovoljan i prihvatiti pobjedu ili poraz, istaknuo je Baršić te nadodao kako se nada da će predsjednik i njegovo dvoje potpredsjednika surađivati s gradonačelnikom.

Jedino oko ćega su se vijećnici jednoglasno složili na konstituirajućoj sjednici je dopuna sjednice, a to je program obilježavanja Dana Grada Duge Rese od 27. do 30. lipnja. Kako će donošenje odluka teći dalje, vidjet ćemo.

duga_resa_konstituirajuca