web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ukrajinsko izaslanstvo u posjetu Karlovačkoj županiji

KARLOVAC – Izaslanstvo iz Ukrajine stiglo je u službeni posjet Karlovačkoj županiji, gdje će boraviti do četvrtka, 20. lipnja. U sklopu posjete gosti će posjetiti Karlovac, Ogulin i Ozalj, Županijsku komoru Karlovac, Obrtničku komoru Karlovačke županije te razgovarati s gospodarstvenicima i obrtnicima.

Nakon što je prošle godine izaslanstvo naše županije posjetilo Mikolajevsku oblast u Ukrajini, ovaj uzvratni posjet potvrda je interesa za međusobnom suradnjom. Prije svega Ukrajinci su zainteresirani za suradnju sa nekim većim tvrtkama, primjerice Alstomom i Adriadieselom, naime suradnja je postojala s bivšom Jugoturbinom.

 

ukrajinci1406

 

Nakon što ih je po dolasku u Karlovac dočekao župan, ukrajinsko izaslanstvo prošetalo je gradom i upoznati su sa nekim povijesnim podacima. Zadovoljni su viđenim, ali ističu kako ovo nije samo turistički posjet, već će biti poduzeti neki konkretni koraci, tako će između ostalog u Gospodasrkoj komori biti potpisano pismo namjere o međusobnoj suradnji.

 

ukrajinci14061

 

Već sutra biti će održan sastanak u uredu župana, a posjet se nastavlja putem u Selce. U ponedjeljak ukrajinsko izaslanstvo očekuje obilazak tvrtki s kojima su zainteresirani surađivati.