Nikolenko: Što smo zacrtali, to ćemo i odraditi!

KARLOVAC – U HGK županijskoj komori Karlovac potpisan je sporazum o suradnji sa Regionalnom komorom za trgovinu i industriju ukrajinske oblasti Mykolaiev. Ukrajinsko izaslanstvo u Karlovačkoj županiji boravi od petka, a nakon što su obišli nekoliko destinacija primjećuju kako postoje brojne sličnosti dviju zemalja, stoga i ne čudi zainteresiranost za suradnju.

Govoreći o sporazumu prvi zamjenik voditelja regionalne državne uprave Gennadiy Nikolenko istaknuo je kako je prije postojao poseban propis kojim su bili regulirane ukrajinske investicije na području bivše Jugoslavije, prošle godine vraćene su neke povlastice u carinskom odnosu i sustavu poreza, tako da su otvorena vrata za suradnju. Nikolenko je također rekao kako ovaj potpis nije samo formalnost, već će sve što je dogovoreno biti i ostvareno.

Suradnja će u prvom periodu biti fokusirana na nekoliko velikih karlovačkih tvrtki, prije svega Alstom i Adriadiesel, no s vremenom postoji mogućnost za proširenje suradnje, osobito je to istaknuto prilikom obilaska poslovne zone Logorište, gdje su ukrajinski gosti ostali iznenađeni visokim tehnologijama proizvodnje.