Tridesetak judaša promijenilo boju pojasa

DUGA RESA – Kraj školske godine dugoreški judaši obilježili su na već uobičajen način. Trideset šest članova kluba demonstriralo je pred roditeljima naučene vještine i zahvate te je polagalo za novi pojas. Polaganje u dvorani Srednje škole Duga Resa vodio je licencirani ispitivač Hrvatskog judo saveza Nikola Bućan.

– Prezadovoljan sam prikazanim. Vrlo pohvalno za jednu ovako malu sredinu i mali klub ali s velikom dušom. Radili smo cijelu godinu, pripremali se za ovo polaganje i vjerujem da smo uspjeli pokazati svima što znamo. Rezultati su tu, jasno vidljivi. Djeca su pokazala zavidnu tehniku. Nemaju se čega sramiti na budućim turnirima širom Hrvatske i Europe, priznaje glavni ispitivač.

– Imao sam sporednu ulogu za stolom Mogao sam samo sjediti i gledati ono što sam ih naučio. Na njima je bilo da prezentiraju te silne tehnike. Ponosan sam na prikazano, lijepo je sve to skupa izgledalo. Od onih najmanjih od četiri godine do kandidata od 35 godina . Intenzivno smo za ovaj dan radili zadnja dva mjeseca, priča trener JK “Duga Resa” Ivan Bućan.

Natjecateljski sezona je bila uspješna. Tu je prije svega Luka Boljar koji je obranio naslov državnog prvaka u konkurenciji mlađih kadeta do 60 kilograma. Sjajne nastupe bilježili su Josip Brazdičić , Hana Tomas Kosijer te još nekolicina mlađih članova kluba kojih za sada ima dovoljno.

– Judo klub “Duga Resa” ima četrdesetak polaznika. To je sasvim zadovoljavajuće. Neki nisu niti došli na ispit jer su imali druge obaveze. Oni će polagati na jesen. Planiramo privući još desetak judaša. Bude li Duga Resa imala pedeset do šezdeset judaša to će biti više nego dobro, optimističan je Nikola Bućan. 

Bez obzira na školske praznike prema najavama trenera odmor trajati vrlo kratko. U srpnju dolazi jaki međunarodni judo kamp u Selcu.
– Ovi najmlađi od pet do osam godina malo će stati. Odlaze na praznike s roditeljima, dok grupa od jedanaest dvanaest godina do seniorske ekipe ne staje. Možda ćemo odmoriti malo početkom srpnja. Poslije toga nas čeka jak judo kamp u Selcu. Dolazi tristo do četiristo judaša čak i iz Rusije i Ukrajine. Znači sedam dana mora i treninga. i od 1. kolovoza smo skroz u pogonu. Praktički ne stajemo, radi se cijelo vrijeme, kaže Ivan Bućan.
Na kraju svečanosti polaganja, najboljima iz natjecateljske grupe uručeni su prigodni sportski pokloni, a svi kandidati dobili su diplome.
(sažetak judo polaganja na kraju školske godine)