web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Rad na određeno i dalje do tri godine, osim za projekte Europske unije

KARLOVAC – Hrvatski Sabor je na svojoj posljednoj sjednici usvojio neke izmjene u Zakonu u radu, no povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Karlovačku županiju, Nikola Badovinac uvjerava kako se nisu dogodile neke bitne izmjene što se tiče rada na određeno vrijeme.

Neki mediji posljednjih su dana pisali kako izmjene Zakona o radu predviđaju trajanje ugovora na određeno vrijeme bez roka trajanja, no Badovinac kaže kako to nije točno. Ugovor na određeno može trajati tri godine, tada poslodavac ima obvezu radniku dati stalan radni odnos ili otkazati ugovor. U slučaju otkaza nakon dva mjeseca prekida poslodavac opet može radniku dati ugovor na određeno i to ponovo do tri godine.

No, prema izmjenama Zakona, u nekim situacijama Ugovor na određeno može trajati i duži period. Radi se o projektima Europske unije, a to je aktualno jer nam do ulaska u EU preostaje još nekoliko dana. Ti projekti mogu trajati pet i više godina, a odnosi se na poslodavce koji sklope ugovore preko Europske unije sa ciljanim rokom trajanja, takvi ugovori o radu na određeno vrijeme mogu se potpisati na sedam godina.

Ima nekih tvrtki, osobito trgovačkih lanaca koji radnike zapošljavaju na određeno vrijeme, iako znaju da će im ti radnici trebati na neodređeno, kaže Badovinac. To je zloupotreba Zakona, no za sada nema mehanizama kojima bi se takvim poslodavcima stalo na kraj.

Ne treba napominjati što ugovori na neodređeno znače mladim ljudima, zalažemo se za pošten odnos poslodavaca prema radnicima, kaže Badovinac, te dodaje kako je poštenije dati priliku mladima da se dokažu kroz nekoliko mjeseci, a zatim ih ili otpustiti ili im dati ugovor na neodređeno.

Pokušavamo godinama doprijeti do vladajućih, kojoj god političkoj opciji pripadali, zasad nismo imali uspjeha, no nadamo se da ćemo uspjeti, uporni ćemo biti i dalje, zaključuje Badovinac.