web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Milenijska fotografija za Mihaela – prvo dijete rođeno nakon 37 godina!

ŠPEHARI/BOSILJEVO – Nakon 37 godina, u selu Špehari kod Bosiljeva, začuo se dječji plač. Naime prije nešto manje od mjesec dana u selu Špehari rođen je mali Mihael, kao treći stanovnik tog sela. Prvi stanovnik je bio njegov tata Damir, zatim se priključila njegova mama Ivana, a onda je na svijet došao Mihael, kao prvo dijete rođeno nakon dugih 37 godina.

Oni u žive u trošnoj kućici okruženi šumom, u kojoj su živjeli Mihaelovi preci. Njihova kuća, u modernim vremenima, kada Hrvatska postaje punopravnom članicom Europske unije, nije priključena na vodovodnu mrežu, nemaju rasvjete ispred kuće, ne nalaze se u blizini prometnica i velikih trgovinskih lanaca. Žive sami u prostoru sačuvanom od buke i gradske vreve i bez posla. Imaju jedno drugo i svoj skromni dom.

Duboko dirnuti hrabrošću da u ovim vremenima, mlada obitelj, živi u ovakvim uvjetima, jer drugog izbora nemaju, Šime Strikoman i prijatelji iz Milenijskog svijeta, odlučili su pokrenuti akciju kojoj je cilj na razne načine olakšati život ovoj obitelji.

U akciju su se priključili Općina Bosiljevo, Humanitarna udruga ”Daj pet” Vodice, ”Vodička glazba”, ”Školjić” Jezera, ”Intereuropa” Zagreb, DVD Grabrk i Lovačko društvo ”Družac” Bosiljevo koji su skupili potrepštine za brigu oko novorođene bebe. Isto tako bi voljeli ako im se netko može pridružiti građevnim materijalom ili kućnim potrepštinama, da im se popravi krov i olakšaju uvjeti života.

Oni će zajednički 30. lipnja, točno u podne doputovati u Špehare, gdje će ispred kuće Damira i Ivane Špehar snimiti Milenijsku fotografiju i predstaviti malog Mihaela kao novu, najvredniju zvijezdu Europe, koja je svojim rođenjem zasjala u svom skromnome domu, daleko od sjaja poznatih europskih metropola.