mff_2013

KARLOVAC – Karlovac i ove godine na tjedan dana postaje kolijevka folklora i to zahvaljujući 16. izdanju Međunarodnog festivala folklora koji će biti održan od 7. do 13. srpnja. Ovoga će puta prisutovati više od 180 inozemnih sudionika. U goste nam dolaze grupe iz Kanade, Nizozemske, Španjolske, Škotske i Armenije. Nastupit će, naravno, domaćin i izvršni organizator manifestacije Folklorni ansambl “Matija Gubec”.

– Unazad 15 godina, uspješno smo organizirali CIOFF međunarodne festivale folklora koji su svojim kulturnim sadržajem i atraktivnošću privukli pozornost posjetitelja, kako u Karlovcu, tako i u drugim mjestima županije. Festival je ugostio folklorne grupe sa svih kontinenata u cilju da svojoj publici svake godine prikaže što atraktivnije i egzotičnije grupe te joj približiti tradicijske kulture raznih naroda svijeta, rekao je direktor festivala Željko Štajcer.

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher istaknuo je kako njihova tvrtka nastoji biti dio nekih od najvažnijih lokalnih događaja.

– Ova manifestacija iznimno je značajna za Karlovac i županiju jer doprinosi obogaćivanju društvenog života u našoj lokalnoj zajednici. Osim toga, ovaj međunarodni događaj, kojeg svake godine posjeti mnoštvo posjetitelja, promiče lokalni turizam i kulturu. Stoga nam je drago što već nekoliko godina zaredom podupiremo i sponzoriramo tako važan događaj koji ima dugu tradiciju, izjavio je Gerschbacher.

Tradicionalno na prvi dan, u 20 sati sudionici će prošetati centrom grada, a svečano otvorenje festivala i koncert je u 20.30 u Šancu. Osim u Karlovcu, sudionici će nastupiti u Dugoj Resi, Topuskom i Draganiću.