web karijera 1160*120
web struka 1160*120

House večeri na Starom gradu – sutra počinje novo izdanje LED Festivala

KARLOVAC – Sutra počinje šesto izdanje LED Festivala u organizaciji udruge Pluga, a traje do 6. srpnja. Ovaj festival moderne elektroničke glazbe i video izričaja bit će održan na četiri lokacije u gradu – Starom gradu, Maloj sceni Hrvatskog doma, Centru za mlade u Grabriku te u Šancu, odnosno na Promenadi.

Festival počinje house glazbenom večeri na Starom gradu, a okupljene će zabavljati dva gosta iz Srbije, jedan iz Hrvatske te lokalna DJ postavom. U utorak, 2. srpnja, počinje tjedni program Festivala s prezentacijom uspješnih domaćih festivala Seasplash iz Pule i Illectricty iz Zagreba, a u goste dolaze Nenad Barić i Vedran Meniga. Sutradan će biti održana radionica live izvedbe koju će voditi Ognjen Zečević Egoless. Oba događanja bit će u Centru za mlade u Grabriku, a počinju od 18 sati.
U četvrtak, 4. srpnja, kod spomenika u Šancu, bit će prezentirana audiovizualna instalacija uz pratnju plesnog performansa članova F.r.e.e. d.a.n.c.e. Karlovac. Instalacija se zove LED 434 i u sklopu manifestacije za Dan grada, igrom brojeva bit će obilježen taj dan.

Osim toga, u planu su projekcije, DJ programi i plesni performans.

Za kraj Festivala bit će održana glazbena večer na Maloj sceni na dva plesna podija, gornjem i donjem. U gornjem dijelu će nastupiti June Miller iz Nizozemske i domaća postava DJ-a, dok će donjem dijelu nastupati gosti iz Hrvatske s tehno izričajem. Bit će i vizualni program koji će prvu subotu raditi fnF5, dok će drugu subotu to biti VJ Marocco i Gospodin Brodski.

U financiranju Festivala sudjeluju Ministarstvo kulture, Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turističke zajednice grada Karlovca i Karlovačke županije te Hrvatska turistička zajednica.

Cijena ulaznica za glazbene večeri iznosi 30 kuna.