web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Akcija “Kupujmo hrvatsko” – domaći proizvodi u srcu Karlovca

KARLOVAC – Domaći, hrvatski proizvodi našli su se danas u srcu Karlovca, na Šetalištu dr. Franje Tuđmana u sklopu akcije Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko – vrijedne ruke”. Svoje proizvode izložilo je više od 150 izlagača, među njima bile su velike tvrtke, ali i mali OPG-ovi, udruge i pojedinci koji nemaju financijskih sredstava za veliku marketinšku promociju, ali imaju dobre proizvode. Proizvodi su to kojih nema na policama trgovačkih lanaca stoga je ova akcija, koja se sedamnaest godina za redom održava u svim gradovima Hrvatske, izvrsna prilika da građani, ali i turisti upoznaju izvrsnost hrvatskog proizvoda.

kh04

Akcija Hrvatske gospodarske komore pokrenuta s ciljem da se hrvatskom potrošaču promijeni svijest o potrebi kupovanja hrvatskog proizvoda jer kupujući hrvatsko štitimo radna mjesta i otvaramo prostor za nova, čulo se danas prilikom otvaranja akcije.

kh03

Na današnjoj akciji “Kupujmo hrvatsko” kao partner sudjelovao je i to po prvi put Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac. Zavod je putem ove akcije promovirao brojne mjere za zapošljavanje. O važnosti ulaganja u hrvatsko gospodarstvo kupujući domaće proizvode na otvaranju su govorili zamjenik župana Karlovačke županije Ivan Šafar te zamjenica gradonačelnika Karlovca Marina Kolaković. Oni su naglasili kako ova akcija, osobito pred sam ulazak Hrvatske u EU, ima veliki značaj jer na tržištu od 500 milijuna ljudi nećemo se stidjeti, već ćemo izvrsnim proizvodima kunkurirati drugima.

kh02

Od predsjednika Županijske gospodarske komore u Karlovcu Zlatka Kuzmana moglo se čuti kako za akciju “Kupujmo hrvatsko” zna 96,5% građana, dok ih 92% podupire kupovinu hrvatskih proizvoda.

hk05

-Akciju “Kupujmo hrvatsko” podupirem na taj način da svake godine kupim poneki proizvod, a i inače kupujem domaće proizvode jer na taj način pomažem hrvatsko gospodrastvo, kazala je jedna Karlovčanka.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” na Šetalištu dr. Franje Tuđmana traje do 15 sati.