Karlovčani veselo dočekali EU!!!

KARLOVAC – U Karlovcu, ispred karlovačkog hrama kulture više tisuća Karlovčana, ali i gostiju dočekalo je ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Ulazak u veliku europsku obitelj, ili kako to neki vole reći povratak kući proslavili su uz brojne nastupe karlovačkih glazbenih snaga.

Točno u ponoć na pročelje Zorin doma podignute su hrvatska i europska zastava, dizanje zastava popraćeno je izvrsnom izvedbom Ode radosti, koju je na svoj specifični način izveo mladi i sve popularniji van granica naše zemlje karlovački Downcast art.

eu03

Ništa manje spektakularan nije bio vatromet nakon kojeg je krenula izvedba hrvatske himne. Lijepu našu izveli su Riječani iz benda Belfast Food, koji su svojim irskim izričajem oduševili sve nazočne, a zabava u njihovoj režiji potrajala je do sitnih sati.

eu02

Program pod nazivom “Naša zvijezda na europskom nebu” inače je uvertira u proslavu rođendana Karlovca.

eu_04

Sadržajan, kulturno – umjetnički te sportski program potrajat će sve do 13. srpnja 434. rođendana našeg grada. U programu koji je počeo u 20 sati i koji je potrajao do dugo u noć nastupili su: Puhački orkestar grada Karlovca, Karlovački tamburaški orkestar, Folklorni ansambl “Matija Gubec”, „Zora“, Chorus Carolostadien, „Singrlice“, „Grofovi”, zbor „Mikrokosmos“ Bologna, Italija, Lovački rogisti lovačkog saveza Karlovačke županije, Klapa „Voneti“, Karlovačka građanska garda i Husarska pukovnija, Karlovačke mažoretkinje, Karlovački bubnjari – Carolosboom te Karlovački Pelivani.

eu05