Kunstbunker festival i ove godine u Dugoj Resi

DUGA RESA – Od 4. do 6. srpnja u Dugoj Resi će biti održan peti po redu Međunarodni festival Kunstbunker Music i art. Ove godine Festival u Dugu Resu ponovno dovodi umjetnike iz cijelog svijeta, a prigodnim programom organizatori će i susjednom Karlovcu čestitati rođendan.

Organizator ovog međunarodnog događanja koji u Dugu Resu donosi urbanu kulturu je udruga Kunstbunker, po kojoj je i sam festival dobio ime. Ove godine prvi puta biti će održana glazbeno – scenska umjetnička predstava koju financira Ministarstvo kulture. Uz to, već tradicionalno nastupaju jazz glazbenici s Glazbene akademije iz Graza, a Irena Lukšić pobrinula se da u Dugu Resu dođu i četiri renomirana hrvatska književnika, čija imena će za sada ostaviti tajnima.

Na 5. festivalu sudjelovat će samo jedna grafiterka, jer zbog nedostatka sredstava organizatori nisu u mogućnosti ugostiti više umjetnika, no projekt oslikavanja Duge Rese nastavlja se. Već četiri godine Kunstbunker festival čestita rođendan Karlovcu, a ove godine donosi koncert Matije Dedića u Zorin domu 9. srpnja.

Svakako iskoristite priliku posjetiti Kunstbunker festival, bogati program neće vas razočarati.