web karijera 1160*120
web struka 1160*120

“Ako mi nestanemo, nestaju i hrvatski proizvođači”

KARLOVAC – Karlovačka tržnica drugi dan za redom je bez prodavača, voće i povrće ne možete kupiti. Prema najavama tako će biti i sutra, a hoće li ostatak tjedna biti tako, ovisi o sastanku direktora Tržnice Nike Pervana sa predstavnicima Porezne uprave.

Nezadovoljni prodavači stajali su pokraj praznih štandova, a jedino što su imali za poručiti je kako žele jednakost, jer su pošteni ljudi koji savjesno rade i izvršavaju svoje obveze. Problem nije u nama, već u onima na vrhu, pričaju nam. Zašto nas nitko nije ništa pitao dok su se gradili trgovački centri u blizini Tržnice, koji su nam nelojalna konkurencija, sada su se sjetili da nam uvedu fiskalne blagajne.

 

prazna_trznica2

 

Neka nam odrede paušalan iznos poreza, tko će moći plaćati, opstat će, tko neće, propast će, nezadovoljni su prodavači. Uvozi se voće i povrće iz Španjolske, Grčke, Turske, zašto uvoznike ne pritišću? Jedini je cilj uništiti domaće proizvođače, smatraju.

Zašto ne snize stopu PDV-a na 10 % za voće i povrće, pitaju se okupljeni nezadovoljnici.

Neki su uveli fiskalne blagajne, no kažu kako im to znatno usporava posao, jer se za izdavanje jednog računa čeka otprilike tri minute, stvaraju se redovi i gube kupci.

Sutra nakon sastanka znati ćemo više, ali očekujem da će u Poreznoj upravi imati razumjevanja za naše probleme, koji su brojni, poručio je Niko Pervan.

 

prazna_trznica1