Gradonačelnik Jelić primio prestižnu nagradu najgradonačenika regije

SARAJEVO – Gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić primio je sinoć nagradu za najgradonačelnika jugoistočne i srednje Europe za 2013. godinu. Riječ je o prestižnoj nagradi koju po 28. put dodjeljuju Nezavisna agencija, Europsko udruženje menadžera i časopis Euromenager.

Ove godine dodijeljene su 22 menadžerske i 14 nagrada najuspješnijim pojedincima koji ne rade izravno u gospodarstvu, ali svojim aktivnostima stvaraju povoljnu okolinu za razvoj poslovanja i ekonomije. Među njima se našao i prvi čovjek Karlovca Damir Jelić zbog svega što je učinio za gospodarstvo te razvoj grada tako da on zaista postane grad povoljan za život. Pored toga u ovo vrijeme krize, Karlovac je među rijetkim gradovima koji bilježe pad nezaposlenosti što je zaista jedan veliki pozitivan korak u naprijed i veliko ostvarenje.

Osim na gradonačelnika, Karlovac može biti ponosan i na tvrtku HS Produkt i njenog generalnog direktora Željka Pavlina koji su nagrađeni najvišom nagradom koju ovdje nazivaju Šampioni šampiona biznisa. Nagrada je dodijeljena zahvaljujući odličnom radu, organizaciji tvrtke, broju zaposlenih te kvalitetnim proizvodima koji su HS Produkt pozicionirali kao jednu od vodećih tvrtki u svijetu u svojoj branši.

Iz Hrvatske nagradu je još dobila predsjednica Uprave i generalna direktorica izuzetno uspješne tvrtke Ericsson Nikola Tesla, koja je osim nagrade najmenadžera desetljeća, dobila nagradu Poslovna žena godine.

Inače nagrada obuhvaća 15 zemalja regije i mjerilo je uspjeha jer je nezavisna od politike već je u odabiru onih najboljih bitan jedino postignuti uspjeh, a cilj je afirmirati poslovne ljude koji su zaista uspješni u svom poslu. Tako da ova nagrada koja je pripala gradonačelniku Jeliću i tvrtki HS Produkt, veliko je priznanje za njihov dosadašnji uspješan rad.

Osim gradonačelnika Damira Jelića i njegovih suradnika, dodjeli ove eminentne nagrade nazočili su i župan Karlovačke županije Ivan Vučić, zamjenik župana Josip Šafar, predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman te predstavnici Islamske zajednice s područja naše županije.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/jelic_sarajevo/*{/rokbox}