KABA

Sutra 60. karlovačka regata

KARLOVAC – Tradicionalna karlovačka regata sutra će se održati po šezdeseti put. Ona je neizostavan dio povijesti karlovačkog veslačkog kluba “Korana” utemeljenog 1935. godine. Karlovačka regata održava se redovito od 1938 (22.svibanj). Nije se veslalo jedino za trajanja drugog svjetskog rata te u dva navrata nakon toga zbog izgradnje kluba. Ratne 92` održane su čak dvije regate , a od iste godine vesla se utrka “Memorijal Bruno Cetinjanin” u spomen na veslača “Korane” koji je poginuo u Domovinskom ratu.

– Ovo je jedna od najstarijih regata ovog dijela Europe. Kroz nju je sveukupno prošlo oko devet tisuća veslača. Kupom su veslali brojni veliki sportaši, reprezentativci i olimpijci. U prvoj godini krštena su dva klupska čamca čiji su kumovi bili veleposlanik Norveške i direktor tvornice Mustad Kristian Heyer te poznati karlovački sportski djelatnik i veletrgovac Vatroslav Bajko Hoffman, ukratko je opisao predsjednik VK “Korana” Antun Purgar.

Nastupit će brojni veslači i veslačice karlovačkog i svih zagrebačkih klubova kao i VK “Sabljaci” iz Ogulina i VK “Glagoljaši” iz Krka.

– Dolazi nam dvjesto natjecatelja odnosno osam do deset klubova koji će nastupiti u dvadesetak utrka. Zastupljene su sve kategorije od kadeta u dobi od deset do dvanaest godina do seniora, a jednu utrku odveslat će i veterani. Prema programu sve bi trebalo trajati kojih dva , dva i pol sata. Regata počinje eliminacijskim utrkama Memorijala Bruno Cetinjanin. Zbog specifičnosti staze koja je uža od regularnih staza, na vodu puštamo grupe po tri čamca. U posljednjih petnaest godina jednom nismo bili ukupni pobjednik pa velika očekivanja imamo i sada. Vrlo ozbiljan konkurent je Veslački klub “Jarun”. , kazao je trener “Korane” Zlatko Katušin.

         
                                                                 
Na prigodnoj konferenciji za novinare predsjednik kluba Purgar potpisao je godišnje ugovore s Croatiom Osiguranje i Karlovačkom bankom. Potpise su stavili direktorica karlovačke filijale CO Božica Kovačević i predsjednik uprave KABA-e Josip Delaš.
                     Kratki poziv na druženje uz Kupu