KABA

Jarunu jubilarna šezdeseta regata

KARLOVAC – Veslački klub “Jarun” pobjednik je jubilarne 60. karlovačke regate. U ukupnom poretku imali su pobjedu više(8) od domaćina i organizatora cijelog natjecanja Veslačkog kluba “Korana”(7). Oko 200 veslača devet klubova nastupilo je u subotu u 24 utrke. Sven Bohnec i Juraj Katušin, dvojac na pariće “Korane”, pobijedio je u 22. memorijalnoj utrci Bruno Cetinjanin. Pobjednički pehar predao im je otac poginulog branitelja Nedeljko Cetinjanin.Pet utrka prije kraja regata je imala prekid od 45 minuta zbog proloma oblaka i jake kiše. Posljednju utrku dana odveslala su dva domaća četverca bivših veslača. 

– Nitko nije podbacio, možda ovi najmlađi GIG cicibani. To su djeca kojoj je to zapravo prvo natjecanje. Vodili su skoro do samog cilja. Da smo tu pobijedili bili bi poravnati s “Jarunom”. Znao sam da će biti neizvjesno. Jarun je imao jednak broj prijavljenih posada. Mislio sam da će odluka pasti na memorijalnoj utrci za dvojac na pariće. Ipak je ovo regata prvenstveno za mlađe kategorije i sve je prošlo očekivano bez obzira na ovaj pljusak. Nama se često događa da veslamo po kiši. To je jednostavno sport na vodi. Zapravo sam pljusak kao pljusak nije neka opasnost ali su vesla i čamci od karbona, čistog ugljika i postoji mogućnost udara groma, priča trener “Korane” Zlatko Katušin. 

– Bili bi jasno radosniji da smo mi pobijedili. Treba poštivati tuđe uspjehe i rezultate. Čestitamo “Jarunu”. Dogodilo se da nas je kiša prekinula pet utka prije kraja ali smo sačekali  i priveli sve kraju. Nadam se da su ljudi uživali u prikazanome, osim u ovom naglom prolomu oblaka ali i to je dio ljetnih događanja i nešto po čemu će se ova regata pamtiti, kaže predsjednik kluba domaćina Antun Purgar. 

… malo veslanja na kiši

http://www.youtube.com/watch?v=5q1ixGExpGQ&feature=youtu.be