KABA

Projekt ljetne igraonice u Jastrebarskom privukao brojne mališane

JASTREBARSKO – U Jastrebarskom se već 11 godina provodi projekt Ljetne igraonice. Ove godine najviše pozornosti privukla je škola jedrenja koja je održana na jezeru u parku Erdödy.

Ove godine za djecu je organizirano 20 raznih aktivnosti, a prvi puta uključena su i djeca predškolskog uzrasta. Tri aktivnosti odrađene su radionički – likovna, plesna i lutkarska, dok je njih 17 bilo sportskog karaktera u suradnji sa sportskim klubovima s područja Jastrebarskog.

Za školu plivanja koja se održava na bazenima Utrine u Zagrebu, grad je organizirao prijevoz, a valja istaknuti kako su iz grada prepoznali potrebu za organiziranim provođenjem slobodnog vremena djece za vrijeme školskih praznika.

Ove zime tako je prvi puta organizirano klizalište, a maksimalnom ponudom sadržaja u ljetnim mjesecima omgućeno je djeci, a njih čak 500 uključilo se u neku aktivnost, da svoje slobodno vrijeme provedu kvalitetno.

Dodajmo kako je grad Jastrebarsko iz svog proračuna izdvojio 95 tisuća kuna za sufinanciranje ovog projekta, a iz gradske uprave ističu kako će uvijek pomagati projekte na korist najmlađih.

 

jedrenje_jaska