cacib1

Kreće obnova kolektora u Radićevoj i Draškovićevoj ulici

KARLOVAC – Ovaj mjesec započinje realizacija projekta obnove kolektora u Radićevoj i Draškovićevoj ulici. Vrijednost mu je 2,4 milijuna kuna, a posebnost je u tome što će kolektori biti obnovljeni bez iskapanja, zahvaljujući primjeni „No dig“ tehnologije. Riječ je o projektu tvrtke Vodovod i kanalizacija.


Radove će izvoditi karlovačka tvrtka Aquaterm u suradnji s njemačkim partnerima iz tvrtke Rainer Kiel. Tvrtka Ka projekt izradila je projekt te će ujedno izvršavati nadzor. Radovi bi, ako sve bude po planu, trebali završiti u roku od 60 dana. Prvi projekt odnosi se na uređenje i sanaciju kanalizacije u Radićevoj Ulici, drugim projektom očistit će se i sanirati kanalizacija u Draškovićevoj ulici. O razlozima zašto se se iz Vodovoda i kanalizacije odučili za ovaj projekt govorio je direktor Ivan Mrzljak.


– Mi smo putem ISPA projekta od bivše precrpne stanice u Draškovićevoj ulici do Kupe rekonstruirali kanalizaciju, a ostao je dio od Draškovićeve pa do Matice hrvatske. Kod kanalizacije Radićeve ulice smo se odlučili za „No dig“ metodu jer kanalizaciju treba rekonstruirati. Za to smo se odlučili jer postojeća kanalizacija zadovoljava profilom, a zadovoljavajuća je i statika kanalizacije. Za nju smo se odlučili i zbog očuvanja baštine te nesmetanog funkcioniranja prometa, ali i smanjenja indirektnih troškova, rekao je Mrzljak.


Aleksandar Petričić iz tvrtke koja obavlja nadzor objasnio je na koji će se način izraditi zahvat. – Radovi u Radićevoj obuhvaćaju prostor od 514 metara od Haulikove ulice do Borova. Tamo će se primijeniti metoda klizajuće obloge. Što se tiče Draškovićeve, gdje će se radovi izvoditi na potezu od 169 metara, primijenjena je metoda obloge kanala.


Gradonačelnik Damir Jelić posebno se veseli zbog radova u žili kucavici grada – karlovačkoj Zvijezdi. Po uputstvu Građevinskog fakulteta iz Zagreba i ostale kanalizacije u gradu Karlovcu bit će sanirane “No dig” metodom, naravno ukoliko ne bude potrebe za opsežnijim intervencijama.