Svečanom akademijom Karlovački tjednik proslavio 60. rođendan

KARLOVAC – Najdugovječniji lokalni medij Karlovački tjednik danas je u Zorin domu proslavio 60. rođendan neprekidnog izlaženja. Sadašnji i bivši djelatnici te suradnici, ali i brojni drugi uzvanici prisustovali su obilježavanju ovog vrijednog jubileja. Okupljeni su se prisjetili Tjednikovih početaka, davne 1944. kad je izašao prvi broj u slovenskim Adlešićima te 1953. otkad izlazi u obliku kakav se sačuvao do danas. Otada se puno toga promijenilo, ali novine idu u korak s modernim tehnologijama te prkose izazovima i problemima s kojima se danas bore sve novine u zemlji i šire.

Prema riječima direktora Željka Obajdina, Tjednik je uspio opstati najviše zahvaljujući svojim vjernim čitateljima.

– Bez čitatelja ne bismo danas slavili ovu obljetnicu. Karlovački je bio rasadnik novinara i nije bio puki zapisničar lokalnih događanja. Naši se novinari nisu libili pisati o aktualnim događanjima i često su ukazivali na nepravilnosti u društvu, kazao je.

Župan Ivan Vučić se priključio čestitkama i izrazio želju za širenjem Tjednika na cijelu županiju.

– Bilteni pojedinih općina bili bi tako uklopljeni u Tjednik, a na taj način jedinice lokalne samoprave bi uštedjele, novine bi povećale svoj prihod, ali i broj čitatelja, rekao je Vučić.

Prvi čovjek Karlovca Damir Jelić potegnuo je pitanje budućnosti ovih novina u vlasništvu Grada rekavši kako treba razmisliti koliko u ovom obliku s kašnjenjem informacija od sedam dana Tjednik može biti konkurentan kad aktualnosti teško uspjevaju pratiti dnevne novine. Smatra da bi novinari trebali pisati svoje osvrte kako bi zainteresirali čitatelje koji bi onda stvarali vlastite sudove.

Karlovački tjednik je zaslužnima podijelio zahvalnice – riječkom Novom listu u čijoj se tiskari već dugi niz godina tiska ova karlovačka novina, Gradu Karlovcu, kao i dugogodišnjem suradniku prof. Vladimiru Peršinu – Mrkvici.

karlovacki5

U predvorju karlovačkog kazališta otvorena je i izložba fotografija Tjednikovih fotoreportera, a izdana je i prigodna brošura “Naših prvih 60 godina”.

karlovacki7