web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Najpoznatija hrvatska opera “Nikola Šubić Zrinski” oduševila Karlovčane

KARLOVAC – Najpoznatija hrvatska opera “Nikola Šubić Zrinski”, Ivana pl. Zajca sinoć je izvedena u Karlovcu, u Sportskoj dvorani na Rakovcu. Operu su pod ravnanjem dirigenta Mladena Tutavca, pred više od tisuću gledatelja, izveli orkestar, zbor i plesna skupina Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i klapa Voneti iz Karlovca.

nacop1

Ova glazbena tragedija u tri čina (osam slika) za mnoge je posjetitelje bila vrhunac proslave 434. rođendana Karlovca. Rođendanski program traje već puna dva tjedna, a završava sutra 13. srpnja na Trgu bana Josipa Jelačića plesnim balom. Inače, naše najpoznatije glazbeno – scensko djelo opera “Nikola Šubić Zrinski” treći je put gostovala u našem gradu, ali prvi put u izvrsnoj izvedbi osječkog HNK.

nacop2

Prema riječima intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Božidara Šnajdera osječko ćemo kazalište imati priliku vidjeti opet u gostima u Gradskom kazalištu Zorin dom tijekom godine. 

-Doista mi je drago da je Srećko Šestan, ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom pozvao osječko kazalište u goste da uveliča 434. obljetnicu grada Karlovca i da je to Zrinski najpoznatija hrvatska junačka opera. Posebno mi je drago da se našem projektu pridružila karlovačka klapa Voneti. Suradnju s karlovačkim kazalištem nastavljamo i to me veseli, osobito zbog toga što se Osijek i Karlovac na taj način povezuju, rekao je intendant HNK Osijek.

nacop3