KABA

Prirodoslovna škola Karlovac uspješna u EU projektima

KARLOVAC – Tri poljoprivredne srednje škole, među njima i karlovačka Prirodoslovna škola uspješno sudjeluju na zajedničkom projektu pod nazivom “Green Jobs for Green Food”. Vrijednost projekta je 158 tisuća eura, od čega je 145 tisuća eura osigurano sredstvima Europske unije.


Uspješnost ovog projekta, kojim su dobivena znatna sredstva iz fonda EU, leži i u tome što će se tim sredstvima tri partnerske škole opremiti s novom interaktivnom tehnologijom. Uz to provedene su brojne druge aktivnosti s ciljem korištenja modernih tehnologija kojima će učenici tijekom obrazovanja poboljšati svoja znanja i vještine te na taj način postati konkurentniji i povećati svoje šanse na tržištu rada.


– U cijeloj toj priči imamo nekoliko aktivnosti, jedna od njih je prezentacija projekta, zatim postavljanje fotonaponskih solarnih panela na Prirodoslovnoj školi Karlovac, vjetro generatora na Gospodarskoj školi u Čakovcu te solarnih sustava u Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu, rekao je Damir Jakšić, nastavnik u Prirodoslovnoj školi i jedan od voditelja projekta.


Uz ovaj, Prirodoslovna škola Karlovac uspješno provodi još jedan, 22 tisuće eura vrijedan projekt. Riječ je o projketu “Yes”, provodi se u okviru potprograma “Comenius”. Njime promoviraju poduzetništvo mladih u školama. Osim toga nastavljaju i sa svojim starim projektom “Moto” kojim se osposobljavaju sirari i mljekari. Na tome čini se neće stati. 


– Neki projekti u fazi su odobrenja. Vezani su za sektor poljoprivrede, veterine i prehrane. Konkretno radi se o usavršavanju budućih stručnjaka za ribogojstvo, a vezano je za naš akvarij, tako da smo u dobroj simbiozi i s Gradom. Nastojimo biti dobar partner Gradu i široj zajednici, a naravno s apliciranjem na fondove EU nastavljamo, zaključio je Jakšić.