web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Vučić: Poljska je dobar primjer korištenja EU fondova

KOLOBRZEG/POLJSKA – Poljska sa 73 milijarde eura povučenih iz fodova Europske unije može biti dobar primjer našoj zemlji u korištenju europskih sredstava. Naglasio je to župan Ivan Vučić koji boravi u Poljskoj na 2. Forumu poljskih i hrvatskih regija u organizaciji Hrvatske zajednice županija. Iako smo to i ranije znali, kaže župan Vučić, ponovio je da mi još nismo spremni za fondove Europske unije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poljska_1.mp3}

Upravo zato su panel diskusije u Poljskoj, kaže Vučić, bile dobro mjesto za razmjenu iskustava i mišljenja Poljaka i Hrvata. Na druga dva sastanka raspravljalo se o europskom transportnom koridoru, te ekologiji i obnovljivim izvorima energije. Tu su predstavnici Karlovačke županije Poljacima mogli predstaviti svoje projekte, koji su trenutno uspješniji.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poljska_2.mp3}

Susret u Poljskoj prilika je za razmjenu iskustava, no, Poljaci nisu pokazali interes za investiranje u našu županiju, niti u našu zemlju. Razloge za to župan Vučić vidi u sličnoj prošlosti naših zemalja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/poljska_3.mp3}

Karlovačka delegacija iz Poljske se vraća noćas, a nakon tri dana, kažu, kući se vraćaju s novim znanjima koja mogu uložiti u izvlačenje što više novca iz fondova Europske unije.