cacib1

Baraćeve špilje – najbolja destinacija naše županije

KARLOVAC/RAKOVICA – Baraćeve špilje najbolja su destinacija koju nudi naša županija. Odlučili su tako građani koji su glasali za najbolje u Hrvatskoj. Upravo pod tim nazivom Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani krije se projekt koji već treću godinu zaredom daje preporuke građana Hrvatske što je najbolje u lijepoj našoj, što pokazati i čime se pohvaliti turistima koji upravo stižu s drugog kraja zemlje ili svijeta, te postavlja pitanje Koliko uopće poznajem Hrvatsku.

Ovim projektom dana je mogućnost da upravo građani svojim glasovima izaberu i predlože što sve smatraju najboljim u svojoj županiji, odnosno na području kojeg najbolje poznaju, na kojem žive.

Rezultati istraživanja objavljeni su internetskoj stranici akcije Najbolje u Hrvatskoj, kao i na mobilnoj aplikaciji koja je istovremeno GPS turistički vodič s više od 3.000 atrakcija, te služi i kao planer te foto album putovanja.

Baraćeve špilje, najbolja destinacija Karlovačke županije nalaze se oko šest kilometara istočno od Rakovice. Ulazi u sve tri špilje na sjevernoj su strani Baraćeve Brine. Prvi napis o ovim špiljama potječe iz 1874. godine. Zbog paleontoloških i arheoloških nalazišta na ulazima špilja, one su uređene i otvorene za javnost 14. kolovoza 1892. Špilje se ponovno spominju tek poslije 2. svjetskog rata, a nakon brojnih istraživanja špilje su u srpnju 2004. godine ponovno nakon 112 godina otvorene za posjetitelje.