Večeras na Starom gradu Miroslav Tadić; sutra Lidija Bajuk, u nedjelju Denise Jannah

KARLOVAC – 7 . izdanje Međunarodnog etno jazz festivala počinje večeras na Starom gradu Dubovcu. Glazbeni dio festivala traje tri dana, dakle do 21. srpnja.

Pvi nastup je večeras u 21 sat, nastupa Miroslav Tadić je jedan od najoriginalnijih svjetskih gitarista, inspiriran etno glazbom. Lidija Bajuk jedna od najbitnijih ličnosti domaće etno scene koncert na Starom gradu ima u subotu također u 21 sat. U nedjelju u isto vrijeme nastupa Denise Jannah poznata pjevačica koja snima za čuvenu Jazz izdavačku kuću “Blue note” – u pratnji svjetski visoko rangiranih vrhunskih umjetnika. Naš najuspješniji jazzer u svijetu gitarista i kompozitor Ratko Zjača je voditelj sastava Denise Jannah. Nakon Denise Jannah nastupa domaći duet Astrid Kuljanić i Goran Ilić s vlastitim skladbama.

Cijena ulaznice po koncertu u pretprodaji je 50 kuna. Na sam dan koncerta ulaznica se može kupiti za 60 kuna. Ukoliko se odlučite posjetiti sva tri koncerta možete kupiti festivalsku ulaznicu za 100 kuna. Pretprodaja ulaznica je u “Mozartu”, Trg Matije Gupca 1.

Osim koncerata, izvođači će održati i glazbene radionice koje su besplatne.

Prvu radionicu u Centru “Muza”, u subotu u 11 sati vodi Miroslav Tadić.

Tema radionice je aranžiranje folklornih tema i improvizacija, pristup nepravilnim ritmovima, rad kao solista i rad s grupom.

ej01

Lidija Bajuk u subotu u 17 sati i 30 minuta na Starom gradu vodi radionicu “Zlatna grana” na kojoj će biti riječi o mitsko – bajkovitim motivima u hrvatskim tradicijskim napjevima. U sklopu radionice bit će predstavljena zvučna knjiga “Matapur”.

ej02

U nedjelju u 12 sati radionicu u Centru “Muza” vodi Ratko Zjača. Tema radionice je: kako vježbati, koncept linearne improvizacije, vođenje glasova i harmonije, akordička melodija I kreativni ritmički koncept.

Zadnja radionica je u ponedjeljak također u Haulikovoj ulici, u Centru “Muza”.

Radionicu “Vokalna tehnika i improvizacija” vodi Denise Jannah.

ej03