60godina_braka_nasl

KARLOVAC – Prije 60 godina, Dragica i Dušan Sučević su se upoznali. 60 godina kasnije, još uvijek su zajedno u braku. No sada već imaju dvije kćeri, petero unučadi i četvero praunučadi. Toliko godina prošlo je, kažu brzo, a obilježio ih je rad.

Slažu se kao i prvoga dana, a kao i svaki bračni par, koji je zajedno puno manje od njih, ponekad je bilo svađa. No to nisu bile velike svađe, slažu se oboje, jer nisu imali vremena za to.

Na proslavu im je došla brojna porodica zbog čega su najsretniji. To su si poželjeli, kažu mladenci, jer ove godine poklone si nisu kupili, a gospođa Dragica, već tredicionalno nije od surpuga dobila ružu. Kaže kako u 60 godina nije dobila niti cvijet, no nikada mu to nije zamjerila, ali ponekad ga podsjeti.

Oboje se slažu kako je tajna njihovog braka u radu jer nisu imali vremena posvađati se, već se slažu jednako svih ovih godina. Tako su se za 60. godišnjicu braka poželjeli provozati u kočiji, a želja im je i ostvarena. Možda je tajna braka i u njihovoj skromnosti te razumijevanju, koji danas naveliko nedostaju, a koji bi nam svima trebali biti vodilja u bračnom životu. Pa možda i doživimo barem neku ovako lijepu, okruglu godišnjicu braka.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/60godina_braka/*{/rokbox}