KABA

58-godišnjak se utopio u Kupi

BRODARCI – 58-godišnji Karlovčanin utopio se jučer u Kupi, javlja Pu karlovačka. Pronađen je u Brodarcima na desnoj obali Kupe oko 15 sati. Više okolnosti ovog događaja policija ne navodi.

No valja još jednom upozoriti kupače, da iako su vodostaji ovih dana niski, rijeke ipak nisu bezopasne. Kada se prije mjesec dana 49-godišnji muškarac utopio u Mrežnici, policija je izdala upozorenje kupačima.

Tako iz policije savjetuju građane da nakon obroka pričekaju barem sat vremena prije nego odu na kupanje jer se mnogi uguše zbog pritiska želuca, a u vodu ne ulazite vrući jer tijelo može doživjeti šok.

Za vrijeme kupanja nikako nemojte konzumirati alkohol, jer upravo je alkohol glavni čimbenik rizika kod utapanja mladih osoba.

Predugo izlaganje suncu se također ne preporuča. Roditelji trebaju posebno držati djecu na oku jer se brzo izgube u masi kupača i lako se utope u plićaku.

Poželjno je plivati u društvu zbog sigurnosti.

Ukoliko u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah pružite ili potražite pomoć, pozovite nadležne službe na broj 112.

S obzirom da nas narednih mjeseci očekuju vrući dani idealni za kupanje nastojte se pridržavati ovih uputa kako bi ljeto proveli bezbrižno.