Na gradske ulice i travnjake stigle posude za pseći izmet:; Čistite li Vi za svojim psom?

KARLOVAC   Inicijativa građana, odnosno vlasnika pasa urodila je plodom, Karlovac je dobio posude za pseći izmet. Građanima je potporu u ovom projektu dao dr. Josip Žunić, vijećnik u Gradskom vijeću grada Karlovca.

Postavljanjem posuda Čistoća ustvari nastavlja s komunalnim opremanjem grada posudama za otpad. Čistoća je nedavno osigurala te postavila dodatnih sto posuda za otpad zapremine od 1.100 litara, od kojih je 50 za plastiku, a 50 za papir.

– Gradska tvrtka Čistoća u proteklih nekoliko dana postavila je 10 posuda za pseći otpad, posude su raspoređene na 10 lokacija gdje je uočen veći broj kućnih ljubimaca u šetnji. Posude su zapremnine 25 litara, rekao je Igor Reškovac iz gradske tvrtke Čistoća. Djelatnici Čistoće obišli su terene na kojima su postavljene posude – vlasnici pasa više su nego zadovoljni, poručuju iz gradske tvrtke no strahuju od lokalnih vandala. – Da. Čistoća godinama ima problema osobito subotom i nedjeljom u jutarnjim satima. Često tim danima posude u šančevima i parkovima budu srušene. Ovim putem apeliram na mlade ljude koji se vikendom zabavljaju da ne ruše posude za otpad  jer rade štetu, kaže Reškovac. Inače, oni koji su ovim potezom Čistoće ostali razočarani jer u njihovom kvartu nije postavljena posuda neće biti dugo nezadovoljni. – Vidimo i sami da u Karlovcu ima sve više pasa i naša je dužnost da građanima osiguramo zbrinjavanje takve vrste otpada, zaključuje Reškovac. Iako većina vlasnika pasa u Karlovcu ima naviku čistiti za svojim psom ima i onih koji ju još nisu stekli stoga bi poruka takvima mogla glasiti: izgovora više nema.