web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U spašavanju života često su presudne sekunde

DUGA RESA – U ljetno vrijeme nažalost, kako u moru tako i u rijekama često se događaju utapanja.

Sve češće unesrećenih ima i u ronjenju. Koliko je bitno je na vrijeme pružiti prvu pomoć ne treba posebno govoriti. Upravo stoga jučer je u Dugoj Resi organiziran tečaj spašavanja, odnosno prve pomoći s naglaskom na unesrećene u ronjenju. Tečaj su organizirali dugoreški Crveni križ i Klub za podvodne aktivnosti “Vodomar” .

– Tečaj je u principu zamišljen kao suradnja Crvenog križa i Kluba za podvodne aktivnosti “Vodomar”. Namijenjen svima koji žele prisustvovati, ali prvenstveno ćemo iskoristiti priliku da naše članove upozorimo na neke stvari koje se moraju raditi u situacijama u kojima se svi možemo naći. A to je kad se dogodi neka nesreća ili kad se ne daj Bože nesreća dogodi u vodi, rekao je Nikica Spudić tajnik “Vodomara”, instruktor prve pomoći i ronjenja. Spudić je tako naglasio da su u spašavanju života često presudne sekunde te je stoga vrlo važno znati pružiti prvu pomoć.

– Ti momenti, te sekunde su presudne. Znači ako imate čovjeka koji će znati odreagirati u određenom trenutku i samo pripremit unesrećenog dok ne dođe hitna pomoć to je od velike važnosti, naglasio je Spudić.