web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ponovno gorilo u Perjasici – požar ipak lokaliziran

BARILOVIĆ – Neoprezno spaljivanje trave dovelo je do prvog većeg ovogodišnjeg požara otvorenog prostora na području naše županije. Oko 14 sati počelo je goriti na području Perjasice u mjestu Karasi.

Na požar su izašli dobrovoljci VZO Barilović – DVD Belajske Poljice, Barilović i Siča, kazao nam je zapovjednik VZO Barilović, Tomislav Mihalić. Vjetar koji je počeo puhati, proširio je požar koji je bio na liniji od jednog kilometra stoga su u pomoć pozvani vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca, DVD Karlovac i Hrnetić Novaki. Za razliku od prošle godine kada je gorijelo 4 dana, na sreću, današnji požar lokaliziran je za nešto više od 4 sata. Ukupno 18 vatrogasaca sa 6 vozila lokalizirali su požar oko 18.30 sati, ali ostaju i dalje sanirati i paziti da ne počne ponovno, nadodaje Mihalić.

Izgorilo je ukupno 40.000 četvornih metara niskog raslinja. Iako je na području Barilovića tijekom vrućih i sušnih ljetnih mjeseci zabranjeno svako spaljivanje trave, netko se očito oglušio na zabranu. Samo brzom intervencijom vatrogasaca, požar je zaustavljen kako se ne bi proširio prema obližnjim kućama.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pozar_perjasica_2907/*{/rokbox}