KABA

Olimpiji 83 naslov prvaka!

   Još jedna zvijezdica u nizu ! Baseball klub “Olimpija 83” prvak Hrvatske 2013.  

SPLIT – Nakon četiri godine naslov državnog baseball prvaka, vraćen je u Karlovac. “Olimpija 83” do njega je stigla nakon sedme utakmice finalne serije. I to kakve! Nakon početnog odmjeravanja strana Karlovčani u četvrtoj izmjeni dolaze do vodstva od 4:0. Ono što će se zasigurno pamtiti jest home run Slobodna Galesa. Općenito ljevacima igralište u Splitu bolje leži jer je desni “foul line” skraćen. Galesova lopta odletjela je preko ograde direktno u obližnju pizzeriu postavši tako neželjeni prilog nečijoj narudžbi. Nažalost već u idućem napadu “Nada” poravnava rezultat na 4:4. Slavlje igrača i ponešto pristiglih navijača “Olimpije” kratko je trajalo. Emocionalni tobogan 4. inniga ostavio je brige na licima Karlovčana koji se uputili put Splita. Do novog vodstva od 6:4 “Olimpija” dolazi u šestoj izmjeni. Udarac koji se čekao i koji je podignuo karlovačku klupu na noge, djelo je Vukmirovića. Međutim znalo se da ništa nije gotovo. U osmoj izmjeni domaći udarač također dokazuje kako je sposoban smanjiti vrijednost susjednih nekretnina. Nakon tupog udarca koji je odsjeo u ušima, loptica je preletjela ogradu po drugi puta ali s lijeve , duže strane. Uoči posljednje izmjene “Nada” je time smanjila rezultat na 6:5 te je podigla domaće poklonike baseballa na noge. U zadnjem napadu Latković udara što će s kasnije pokazati “bet winner”. Prednost od dva pogotka ponovno je vraćena. Ostalo je još samo ispratiti posljednji Splitski napad. I baš tada nakon svega dvije tri lopte Galesa, “Nade” osvaja drugu i treću bazu te se nalazi u poziciji za poentiranje s dva živa udarača. Nije mirisalo na dobro. U idućem udarcu Nada poentira za 7:6 ali i igrači “Olimpije” izbacuju udarača i čovjeka na drugoj bazi iz igre. Na kraju posljednji splitski udarač upućuje preveliku parabolu koju Karlovčani lako kupe. U godini u kojoj klub slavi 30 godina postojanja, osvojen je tako dvanaesti naslov prvaka Hrvatske.

– Igrali smo odličnu obranu iako priznajem to dosta čudno zvuči kada primiš šest poena. Išli smo na to da Gales na kraju sezone baca sve izmjene. Ekipa je pokazala karakter. Nakon ekspresnog povratka “Nade” nisu pali već su se vratili i stigli do novog vodstva. Ovaj puta na Starom Placu pokazali su pravo borbeno lice i treba im čestitati na tome, kazao trener “Olimpije 83” Krunoslav Karin.

 

                                     Ima brda – nema brda

Prije samog starta domaća publika istaknula je plahtu s prekriženim brdom aludirajući na činjenicu da jedino “Nada” posjeduje igralište bez brdašca za pichera. Značajna je to razlika za sve bacače jer bacaju u ravnini ne pod kutem. Na verbalno podbadanje povicima “nema brda”, Karlovčani su nakon svakog izbačenog domaćeg igrača uzvratili s “ima brda”, “evo brda” i “što se na brdu mrda”. Ležerna atmosfera izvukla je mnogo smijeha na tribinama Starog Placa.

– Srce mi tuče na najjače. Ne mogu to opisati. Moram s ekipom neku terasu da se smirim. Vjerovao sam da možemo do pobjede sve do zadnje sekunde. Zbog ovakvih utakmica, ludih i napetih završnicu, trenira se cijelu godinu, priča u euforiji talentirani Antonio Horvatić.

– Što da kažem zbilja teška utakmica s puno borbe. Zaslužili smo ovu pobjedu. Obrana je danas odigrala glavnu ulogu. U napadu je bilo najbitnije da mašemo samo na dobre lopte, istaknuo je Robert Crevar.

Slavlje bejzbolaša nastavljeno je u Pirovcu, nakon čega će se svi razgaliti duž obale jer odlaze na zasluženi odmor. U
Split se vraćaju već u rujnu kada na red dolazi final four Interlige kojem je grad pod Marjanom domaćim.

Split
                      Split “bez brda”  domaćin je final foura Interlige !