web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Župan Vučić u Varaždinu potpisao ugovor vrijedan 225 tisuća kuna

VARAŽDIN – U Varaždinu su danas potpisani Ugovori o dodjeli sredstava Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju za 2013. godinu. Ovo je prvi puta da država, odnosno Ministarstvo gospodarstva na ovaj način pomaže županijama, odnosno poduzetnicima da lakše dođu do jamstvenih sredstava.

Ugovore su potpisali predstavnici jedanaest županija, sveukupno će za ovu namjenu iz državnog proračuna biti izdvojeno 18 milijuna kuna, a Karlovačka županija dobila je 225 tisuća kuna za prerađivačku industriju i inovacije u istoj.

Ministarstvo se na ovaj korak odlučilo u cilju jačanja konkurentnosti hrvatskih poduzetnika na europskom tržištu. Na prvi natječaj prijavilo se 17 županija, a niti jedna Slavonska županija nije dobila sredstva, nadam se da će se to promijeniti sljedeće godine, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je dodao i kako su najviše sredstava dobile županije koje su i do sada bile aktivne u davanju garancija poduzetnicima, te da se nada da će županije koje su dobile manje sredstava sljedeće godine imati više uspjeha.