web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Biciklima od Kupe do Kapele

KARLOVAC – Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predstavnici Sportsko rekreacijskog kluba “Pedala laganini” pod pokroviteljstvom Karlovačke županije orgaizirali su četverodnevno biciklističko putovanje pod nazivom “4.biciklijada Karlovačke žpanije od Kupe do Kapele 2013.” Biciklijada je jutros startala ispred zgrade Karlovačke županije. Na put je krenulo 20 – ak biciklista, među njima su i biciklisti iz susjedne Slovenije, točnije iz Metlike. Oni će zajedno sa svojim prijateljima iz Sportsko rekreacijskog kluba “Pedala laganini” ukupno prijeći 400 kilometara. Predviđena kružna tura sa startom i ciljem u Karlovcu obilazi sve jedinice lokalne samouprave, dakle svih 17 općina i 5 gradova.

– Kroz termin održavanja biciklijade želimo uveličati proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se slave 5. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Cilj Županijske biciklijade je razvijanje sportsko-rekreacijskih aktivnosti i podizanje ekološke svijesti kod djece, mladeži i odraslih građana naše županije, kroz njihovo sudjelovanje u biciklističkoj vožnji u pojedinim dionicama ili etapama biciklijade, te prezentiranje prirodnih raznolikosti i bogatstava naše Županije, rekao je Vladimir Latković, predsjednik kluba. Prvi dan bicikliraju prema Ogulinu, drugi dan dakle 3. kolovoza prema Slunju, zatim 4. kolovoza prema Lasinji, na sam dan obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti biciklisti se vraćaju u Karlovac. Na putu će ih dočekati i članovi loklanih biciklističkih klubova, u Ozlju će im se pridružiti članovi kluba “Munjara, a u Tounju ogulniski biciklisti iz kluba “Babaroge”.

Naravno pozvani su i ostali zaljubljenici u biciklizam da im se pridruže na pojedinim etapama. U Ozlju se biciklistima možete pridružiti danas u 9:45 sati. Start je ispred robne kuće. U Ogulinu u subotu u 8:00 sati u Parku kralja Tomislava. Ispred Gradskog poglavarstva u nedjelju možete biciklirati iz Slunja. Biciklisti kreću u 8:00 sati. Dugorešani se biciklijadi mogu pridružiti u ponedjeljak. Start je u 14:30 sati, na Trgu sv. Jurja.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Od_Kupe_do_Kapele_2013/*{/rokbox}