cacib2

U Slunju održan 12. Izložbeni korzo – brojni izlagači, ali i posjetitelji

SLUNJ – U Slunju se nizom svečanosti obilježava Dan Grada. Središnja proslava bit će tako u utorak, 6. kolovoza. No, prije svete mise i svečane sjednice Gradskog vijeća, bogat program upriličen je i danas. U Gradskom parku u organizaciji Turističke zajednice Grada Slunja održan je 12. Izložbeni korzo. Unatoč vrućinama tradicionalni privukao je brojne domaće, ali i strane goste te putnike namjernike u Slunj. Svoje radove i proizvode predstavili su brojni domaći izlagači, ali i oni iz cijele Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine. Od pčelarskih proizvoda, preko zlatoveza, nakita napravljenog od ljuske nojevog jajeta dok filcanih kapa i papuča… Ukratko moglo se zaista vidjeti svašta, ali je naglasak na promociji tradicije, kaže Ivančica Cindrić iz Turističke zajednice grada Slunja.

U Slunju je zastalo i osmero biciklista koji su krenuli iz Ovčare putem Dubrovnika. Ultramaraton dug gotovo 700 kilometra voze svake godine i svake godine rado se zadrže u Karlovačkoj županiji.

Cijela manifestacija je uljepšana nastupima slunjskih mažoretkinja – od onih najmlađih do onih malo iskusnijih. Nakon njih zapjevali su i zapleslali članovi kulturno umjetničkih društava iz Slunja i okolice, ali i BIH.

Podsjetimo, kruna proslave dana grada Slunja je u utorak kada je sjednica Gradskog vijeća.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/slunj_ik/*{/rokbox}